Chicago
64°
Fog
6:45 am6:36 pm CDT
Feels like: 64°F
Wind: 4mph SE
Humidity: 92%
Pressure: 30.13"Hg
UV index: 0
SatSunMon
75/61°F
77/63°F
79/63°F

Published 2 weeks ago

By Serbian Times

JOKIĆ POTPISAO LOPTU ZA EMILI: Ovako je NBA džin pomogao mrvici rođenoj u Somboru! (FOTO)

Proslavljeni srpski košarkaš Nikola Jokić potpisom na loptu dao je svoj doprinos za ozdravljenje malene Emili Bucalo. Fotografija je osvanula u Fejsbuk grupi Budi human – humanitarne licitacije, a početna cena lopte je 5.000 dinara.

Licitacija trajala do danas, a pobednik uplaćuje na račun jedne od dve fondacije, čiji je Emili korisnik.

“Pobednik bira na koju fondaciju uplaćuje sredstva, 1035 na 3030 i 94 na 3800”, stoji u opisu objave.

Inače, devojčica o čijoj smo borbi za ozdravljenje već pisali, rođena je 3. decembra 2017. godine u Somboru – iz redovno kontrolisane, ali komplikovane trudnoće jer je majka bolovala od preeklampsije koja je posle prerasla u eklampsiju, stoji na sajtu Fondacije “Budi human”.

Rođena je, dodaju, prevremeno, sa svega 1.270 grama. U porodilištu su posumnjali da Emili ima srčanu manu, koju su nažalost potvrdili u Dečijoj bolnici u Novom Sadu dok je ležala na intenzivnoj nezi. U pitanju je Dg.Q213 Tetras Fallot (urođeni srčani defekt).

Zbog velike stenoze, Emili je doživljavala krize i ponovo bila vraćena na respirator gde je krenula borba za njen život. Imala je dve operacije na srcu u Univerzitetskoj Dečjoj klinici Tiršova. Zbog prevremenog porođaja i male težine, uspostavljena joj je i dijagnoza cerebralna paraliza.

Roditelji su lečenje dugo finansirali sami, i iscrpeli sve resurse, stoga se obraćaju svim humanim ljudima da im pomognu, kako bi Emili napredovala u lečenju.

Emili su sredstva potrebna za lečenje, laboratorijske analize, operativne zahvate, specijalističke preglede, fizikalne terapije, za ortopedska pomagala, kao i za putne troškove i smeštaj.

Za Emilino lepše sutra! Budimo humani!

Pomozimo Emili!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1035 i pošaljimo SMS na 3030

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001037985-85

PROČITAJTE VIŠE:

BOGIJEV DRES IZ FINALA NA LICITACIJI: Glumac pokrenuo akciju za Nenada kojem je hitno potreban novi bubreg! (VIDEO)

NA DAN KAD JE IZGUBIO OCA: Nikola Grbić osvojio Evropsko prvenstvo pa zaplakao!

EKSKLUZIVNA ISPOVEST RODA BLAGOJEVIĆA: Srbin koji je umesto u Beloj kući završio u zatvoru, posle najvećeg skandala u SAD od Votergejta! (VIDEO)

Izvor: Telegraf
Foto: Printscreen Instagram @nuggets, Fondacija Budi human

YOU MAY LIKE