Chicago, IL
55°
Sunny / Wind
6:02 am7:36 pm CDT
Feels like: 52°F
Wind: 20mph W
Humidity: 31%
Pressure: 30.07"Hg
UV index: 4
5 pm6 pm7 pm8 pm9 pm
55°F
55°F
54°F
52°F
50°F
SatSunMonTueWed
50°F / 36°F
61°F / 41°F
63°F / 52°F
59°F / 39°F
46°F / 37°F

Published 1 year ago

By admin

JEZIVO NASILJE NAD DETETOM ŠOKIRALO SRBIJU: Majka uhapšena, deca oduzeta porodici! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Na društvenim mrežava pojavio se zastrašujući snimak nasilja nad detetom, koji je nastao u jednom od naselja opštine Grocka. Na njemu se vidi žena koja besomučno udara devojčicu, koja nema više od tri godine.

Slavica Đ. (27) iz Begaljice, koja je snimljena kako tuče svoju trogodišnju ćerku, uhapšena je i njoj je određeno zadržavanje do 48 sati, saopštilo je Tužilaštvo. Prethodno je Centar za socijalni u pratnji policije, pošto je snimak prebijanja deteta dospeo u javnost, oduzeo dvoje dece i smestio ih u odgovarajuću ustanovu socijalne zaštite.

Slavica Đ. je lišena slobode posle potrage koja je za njom bila raspisana.

„Podsećamo da je odmah nakon saznanja za video snimak na kojem se vidi kako majka tuče uplakano dete, po nalogu Koordinatora za rodno zasnovano nasilje Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu sazvalo vanredni sastanak Grupe za koordinaciju i preduzelo sve mere u cilju utvrđivanja svih okolnosti u vezi sa ovim događajem i zastite maloletnog deteta. Dva maloletna deteta su pregledana od strane lekara tokom noći, nakon čega su, izmeštena iz porodice u odgovarajuću ustanovu socijalne zastite“, saopštilo je Tužilaštvo.

„Noćas je došla policija sa ljudima iz Centra za socijalni rad i odveli su decu“, potvrdio je za Blic suprug žene koja je tukla njihovo dete.

Osim trogodišnje devojčice, oni imaju i jednogodišnjeg dečaka, piše Blic.

Slavica Đ. potvrdila je za Telegraf da je ona tukla svoju maloletnu ćerku M.Đ. Kako je objasnila, to je uradila pod prisilom svoje majke jer je njen muž Zoran, očuh Slavice Đ, u zatvoru.

„Uzela je mog sina u krilo i rekla ‘sedi ovde da rešimo problem’. Kakav majko problem da rešimo, pitala sam je. Ona mi je rekla ‘tuci ćerku na moje oči inače ću sina da ti ubijem. Ja ću sve to da snimam’“, rekla je Slavica Đ. u prisustvu svog supruga za Telegraf.rs.

Snimak nasilja nad detetom šokirao je Srbiju. Mučne scene je snimala baka devojčice, a nije jasno kako je završio na društvenim mrežama.

Napominjemo da je video koji sledi izuzetno uznemirujuć.

Snimak traje skoro minut, a na njemu žena drži dete za obe ruke i udara ga po glavi rukama. Za to vreme dete plače.

“Ovo ti je za Zorana. Zbog tebe je naš mali Zoran u zatvoru. Najlepši na svetu. To ti je za Zorana”, viče žena i onda baca dete od sebe koje pada na pod.

Tu se scene nasilja ne završavaju, a žena je pretila detetu da će i dalje da ga bije: “Dva sata ima da te bijem…. za Zorana. Da te pitam zašto ga diraš? Ustani, nisam završila”.

Na snimku se vidi da devojčica pokušava da pobegne, ali žena ide za njom i nastavlja: “Dođi ovamo. Nemoj da te jurim Milice. Ako ti dođem, gotova si”.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Euronews
Foto: Printscreen N1, 192.rs

YOU MAY LIKE