Chicago
45°
Kиша
6:58 am4:20 pm CST
Осећај: 39°F
Ветар: 12mph ENE
Влажност: 87%
Притисак: 29.87"Hg
УВ индекс: 0
СубНедПон
43/37°F
41/32°F
43/34°F

Published 1 godina ranije

By Antonije Kovačević

JELENA TRIVIĆ TVRDI: Izbori su pokradeni, moraju biti ponovljeni!

Partija demokratskog progresa ne priznaje poraz svog kandidata za predsednika Republike Srpske Jelene Trivić i tražiće da, na bazi svih neregularnosti koje utvrdi, izbori budu ponovljeni, rečeno je na konferenciji za novinare ove stranke.

Lider stranke Branislav Borenović tvrdi da se “tokom noći desila izborna krađa” i da stranački pravni tim priprema pravne radnje prema Centralnoj izbornoj komisiji BiH na bazi primedbi i prijava koje su dobili, prenosi agencije SRNA.

– Nećemo odustati zbog građana Republike Srpske koji su istinski podržali Jelenu Trivić za predsednika – rekao je Borenović na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je naveo da je “sumnjivo postojanje 30.000 nevažećih glasačkih listića”, kao i to da Trivićeva nije dobila nijedan glas u porodičnom selu.

Trivićeva smatra da je “reč o izbornoj krađi u mnogim lokalnim zajednicama”, a da je tačka preokreta bila protekle noći.

– Naš cilj je ponavljanje izbora na području Republike Srpske. Da bismo to postigli moraćemo tražiti ponovljeno brojanje na brojnim izbornim mestima i da imamo dovoljno veliki uzorak netačnih rezultata koji su uneti u zapisnik i bazu CIK-a – istakla je Trivićeva.

Izvor: SRNA Foto: Euronews

YOU MAY LIKE