Chicago
72°
Partly Cloudy
6:41 am6:43 pm CDT
Feels like: 72°F
Wind: 11mph NE
Humidity: 75%
Pressure: 30.04"Hg
UV index: 1
TueWedThu
72/63°F
66/63°F
66/59°F

Published 4 months ago

By Serbian Times

JELENA JE IZABRANA ZA MAJSTORA GENERACIJE: “Tapetarstvo je moj životni poziv!” (FOTO)

Ova ljupka mlada dama zaljubljena je u svoj zanat toliko da bi, kako poručuje, da se još jednom rodi ponovo izabrala da bude tapetar.

Maturantkinja Politehničke škole u Subotici Jelena Ziđarev, u protekle tri godine pekla je tapetarski zanat u ovoj obrazovnoj ustanovi. Zahvaljujući trudu koji je uložila u savladavanje svih veština proglašena je za majstora generacije, piše Subotica.com.

Svaki početak je težak, pa je tako i meni u početku bilo teško i naporno dok nisam savladala sve operacije i dok mi tapaciranje nameštaja nije prešlo u rutinu – počinje priču Jelena.
Moj posao je da presvlačim nameštaj, menjam sunđere, a pre svega treba da iskrojim i sašijem materijal – dodaje ova vredna devojka.

U Jeleninoj generaciji za operatera za izradu nameštaja školovalo se ukupno 14 đaka među kojima pet devojčica.
Ovo je odličan zanat za žene, ja obožavam ovo za šta sam se školovala. Imali smo mnogo praktične nastave, tako da sam još tokom školovanja naučila kako se sastavlja materijal i sada, kao maturant, sam spremna da se zaposlim u nekoj tapetarskoj firmi. Ne želim da menjam zanimanje, ovo mi se dopada i sebe vidim isključivo u ovom poslu – izričita je ona.

Ova ljupka mlada dama zaljubljena je u svoj zanat toliko da bi, kako poručuje, da se još jednom rodi ponovo izabrala da bude tapetar.

Smatram da sam odlično odabrala. Ja imam tu sreću da mogu da radim posao koji volim i da od tog posla mogu pristojno da živim. Znate, za tapetare uvek ima posla i ovde kod nas, a i u inostranstvu. Nemam u planu da odem iz Srbije, želim tu da živim i radim. Međutim, nije loše znati da u rukama imam zanat koji se ceni i u inostranstvu. Imam drugaricu koja radi kao tapetar u Nemačkoj i mogu vam reći da je to tamo baš na ceni – navodi majstor generacije.

Da zavoli i savlada svoj zanat Jeleni su pomogli majstori sa kojima je sarađivala na praksi, kao i profesori u Politehničkoj školi.

Na praksi smo sve učili kroz šalu. U školi je bilo nešto ozbiljnije, ali moram da pohvalim profesore koji su zaista divni. Tim ljudima je cilj da nas nauče gradivo, ali i da nas pripreme za život. Iz škole ne izlazimo samo sa mnoštvom informacija u glavi, već i sa veštinama i znanjima koja će nam pomoći da zaradimo za život – zaključuje sagovornica.

PROČITAJTE VIŠE:

“JURIMO PETICE, UMESTO DA UČIMO DECU LJUDSKOSTI”: Borko je najbolji edukator sveta, a evo šta je rekao o tragedijama u Srbiji!

EKSKLUZIVNO, BEBEK: Pevaću i sa 100 godina, a sa Bregom ću da sviram samo pod jednim uslovom… (VIDEO)

DANICA CRNOGORČEVIĆ OTKRIVA ZA SERBIAN TIMES: Trudna sam, čekamo četvrto dete!

Izvor: Telegraf
Foto: Telegraf

YOU MAY LIKE