Chicago, IL
57°
Cloudy
5:56 am7:40 pm CDT
Feels like: 54°F
Wind: 16mph SSW
Humidity: 44%
Pressure: 29.82"Hg
UV index: 0
3 am4 am5 am6 am7 am
55°F
55°F
55°F
55°F
55°F
WedThuFriSatSun
43°F / 36°F
54°F / 45°F
57°F / 55°F
73°F / 61°F
72°F / 57°F

Published 1 year ago

By Serbian Times

JEDNA MAMA OVAKO UČI DECU DA BUDU ODGOVORNA: Svaki mesec plaćaju internet, hranu i vodu, a maloletni su!

Svakom roditelju je cilj da svoju decu izvede na pravi put i poduči ih tako da izrastu u dobre i poštene ljude. Ova mama je jednom nesvakidašnjom metodom shvatila da je to pravi način da ostvari taj cilj, navodi “Mirror.co.uk”

Ešli Džejd Li je mama dece uzrasta od devet, deset, jedanaest i dvanaest godina, koja je na svom “TikTok” profilu @dysfunctionalmummy podelila svoj način podučavanja dece odgovornosti, tako što će plaćati račune. Dostigla je na stotine pregleda.

Ešli je napravila lažni papirni novac i svakom detetu dala određeni budžet za taj mesec kojim će plaćati vodu, hranu i internet i time steći osećaj odgovornosti koje ih čekaju u svetu odraslih.

PRATITE NAS I NA FEJSBUKU:

Kada dobiju svoje “plate”, dajem im spisak računa koji će morati da plate. Pravila su jasna: ako ne plate račune, nemaju više pristup tome. Računi su u mojoj evidenciji obojeni različitim bojama, kako bi se znalo koji dolazi prvi, ali nisam toliko striktna, imaju priliku od nedelju dana da ih izmire. U evidenciji stoji sve: kaputi, internet, voda, hrana, telefoni… Tako da , ako, recimo, odluče da ne plate internet, ja promenim šifru. Doduše, oni su klinci modernog doba, pa su oni koji imaju telefone pokušavali da se priključe na internet preko njih, kako bi preživeli mesec. Ali, bezuspešno – govori Ešli.

Ova mama navodi da je najsmešnije iskustvo bilo kada im je saopštila da će se promeniti pravila u kući. To je bio momenat kada je shvatila da polako gube iz vida svrhu i cenjenje novca, ne ide im najbolje u školi, kao i da imaju manjka odgovornosti prema nekim bitnim stvarima. To Ešli ovako vidi:

Onog dana kada sam im rekla da ovo radim, imali su najsmešnija mišljenja o plaćanju računa – a neki od njih su bili šokirani. Kada sam im rekla da moraju da plate hranu, neki od njih su izgledali kao da će zaplakati, a kada sam im objasnila da je to lažni novac i da ne moraju ništa da rade, samo sam im dala novac. Samo su hteli da mi ga vrate, jer su smatrali ovo kao glupost, ali su neki i dalje su bili toliko uznemireni da su pogubili novac. To su situacije koje ih terale da se odreknu interneta ili telefona dok ne plate račune, čime sam takođe zadovoljna.

Od tog dana, stvari su se drastično promenile. Oni mnogo više razmišljaju o tome gde stavljaju svoje stvari i mnogo se više staraju o njima govori ponosna mama.

POVEZANE TEME:

PRETIO ANI SMRĆU: Otkriveni novi inkriminišući detalji protiv Brajana Volša!

JOKIĆ POVREDIO ZGLOB: Navijači zabrinuti, MVP pod znakom pitanja za važan meč!

OVACIJE ZA NOVAKA U MELBURNU: Đoković dirnut posle neverovatnog dočeka! (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs
Foto: Printscreen TikTok @dysfunctionalmummy

YOU MAY LIKE