Chicago
41°
Mostly Cloudy
6:45 am7:07 pm CDT
Feels like: 34°F
Wind: 18mph W
Humidity: 63%
Pressure: 29.73"Hg
UV index: 1
SunMonTue
39/34°F
39/30°F
46/32°F

Published 11 months ago

By admin

JEDINSTVENO SELO U SRBIJI: Svaki treći muškarac se zove Đorđe, svake godine organizuju “Đokijadu”! (FOTO)

Skoro da nema osobe na prostoru bivše Jugoslavije koja nije čula za glavne likove iz mnogih viceva Muja i Hasa. I dok se Bosanci najčešće smeju dogodovštinama ove dvojice, Srbi to najrađe čine uz Pericu i Đokicu.

Da li su baš po njima nastale brojne šale ili ipak ne je pitanje, ali ono što je sigurno jeste da najviše Đoka ima u jednog sela na Dunavu – čak svaki treći stanovnik Belegiša zove se Đorđe!

Zbog zoga, tamošnji meštani su odlučili da naprave manifestaciju jedinstvenu u svetu – Đokijadu.

“To je tako od davnina, Đorđe je ovde najčešće ime koje se daje muškoj deci. Кad sam sve izbrojao bilo nas je tačno 51. Jedan Đoka je preminuo, ali rodio se dečak koji se isto tako zove pa je broj ostao isti. Odlučili smo da napravimo manifestaciju na koju su dobrodošle sve Đoke, a ne samo ove iz našeg kraja”, kaže za RINU Đorđe Radaković, predsednik Udruženja Đoka iz Belegiša.

Ova nesvakidašnja manifestacija biće održana 14. maja, a još više neobična priznanja koja će tada dobiti mnogi pojedinci.

“Biramo najmanjeg i najvećeg Đoku, najzgodnijeg, najstarijeg i najmlađeg, pa čak i najušatijeg. Svi su dobrodošli, a osnov svega su lepo druženja i puno smeha. Nema tog posetioca ko se ovde ne nasmeje. Naročito kad se bira najmanji Đoka u selu, on je obavezno Mali Đokica. Imali smo veliku podršku i ljudi sa strane, a primarna ideja je da se na jednom mestu skupe svi imenjaci. Dobrodošle su i žene Đurđije i Đokinice”, pručuje a ko drugi u ovom selu nego Đoka.

Da bi se pokazali u najboljem svetlu Đoke će pričati viceve, a odobrenje da se ova specifična manifestacija održi dao je i lokalni prota koji se takođe zove Đorđe.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: RINA
Foto: RINA

YOU MAY LIKE

SRBIN KAMIONDŽIJA PREŽIVEO STRAŠNU NESREĆU U AMERICI: Aleksandru davali samo 10% šansi da preživi, ali on je uspeo, tri ćerke ga čekaju da se vrati kući!
UŽIČANKA SLAVICA POSTALA SVETSKA PUTNICA: Obišla 43 zemlje, a zbog jedne stvari joj je Tajland najveće razaočaranje!
VRHUNAC, PO NAŠKI: Srpska reč za orgazam je nešto najlepše što ćete čuti danas!
SRPKINJA ODUŠEVILA VAŠINGTON: Biljana je otpevala "Ovo je Srbija" tokom NBA meča i opčinila publiku! (VIDEO)
"NE UŽIVAM VIŠE U KOŠARCI, IMAM PUNO PROBLEMA": Luka Dončić neprepoznatljiv, otvorio dušu i iskreno priznao! (VIDEO)
SRPSKO KOLO VODILO JOKIĆA DO POBEDE: Na tribinama u Vašingtonu srpske zastave, na terenu deca u nošnjama (VIDEO)
USTAŠAMA U INAT: Hrvatska poslanica pocepala „srpsko stablo“ i postala heroj dana!
SRPSKA PREMIJERA KOJA JE OBORILA ČIKAGO S NOGU: Priča o ljubavi obično udavi, a ova nas je oduševila! Pogledajte zašto... (FOTO+VIDEO)