Chicago, IL
55°
Sunny
6:22 am5:42 pm CDT
Feels like: 54°F
Wind: 11mph S
Humidity: 49%
Pressure: 30.04"Hg
UV index: 2
4 pm5 pm6 pm7 pm8 pm
57°F
55°F
52°F
50°F
48°F
SunMonTueWedThu
66°F / 54°F
70°F / 41°F
45°F / 36°F
48°F / 36°F
48°F / 41°F

Published 1 year ago

By admin

JEDINO FIFA NE RAZUME: Bedžet Pacoli ponudio da plati kaznu za provokacije Džake!

Mnogo bure pokrenuto je po završetku meča između Srbije i Švajcarske, koji je naša reprezentacija izgubila i samim tim ispala sa Mundijala u Kataru. Reprezentativci rivalske selekcije albanskog porekla vrlo često su i tokom samog meča provocirali naše fudbalere, a korak dalje posle susreta otišao je Granit Džaka.

Naime, on je obukao dres sa brojem 26 na kojem je bilo istaknuto prezime Jašari, što su mnogi u našoj zemlji protumačili kao odavanje počasti nekadašnjem osnivaču OVK, Ademu Jašariju. Međutim, kako sam Džaka tvrdi, on nije to uradio zbog toga već zbog saigrača Ardona Jašarija koji je švajcarski reprezentativac poreklom iz Severne Makedonije.

-On je mlad igrač sa kojim se odlično slažem. Obećao sam da ću, ako postignem gol, obući njegov dres – poručio je tada Džaka.

FIFA je bez obzira na to otvorila postupak protiv njega, a iako su optužbe brzo odbačene, u međuvremenu se oglasio i Bedžet Pacoli, lider Alijanse za novo Kosovo (AKR), koji je jedan od najbogatijih Albanaca na svetu, a koji ističe da će platiti kaznu i da se već čuo sa Džakom po ovom pitanju.

-Ako ime Jašari zabrine FIFA ili svet, a Granit Džaka bude kažnjen zbog toga što je nosio ovo sveto ime posle meča, platiću kaznu lično u ime albanskog naroda – poručio je Pacoli.

On se posle pobede nad Švajcarskom oglasio na svom Tviter profilu uz poruku “dva albanska lava protiv Srbije, čestitamo pobedu”.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Telegraf
Foto: Printscreen Twitter, Wikimedia Creative Commons

YOU MAY LIKE