Connect with us

Srbija

JAPANKA KOJA ŽIVI U SRBIJI OČITALA LEKCIJU: Pljuju gde stignu, tresu nos na ulici, psuju majku, sunce, familiju…

Published

on

“Pas gazda ne pokupi kaka”, na prvom je mestu ono što se odmah primeti na ulicama, psi koji obave nuždu i vlasnici koji taj “problem” samo zabiđu

Čak i onaj ko nikada nije bio u Japanu, a video je snimke njihovih gradova, zna da oni više od svega vrednuju čistoću, na ulicama nema žvaka, pikavaca, a o plastici i da ne pričamo. Prosečan Japanac ceni uljudnost, samokontrolu, skromnost, marljivost i svoje emocije neće izražavati u javnosti, ma koliko besni i ljuti bili.

Stoga ne čudi lista ružnih navika građana Srbije koju je napravila jedna Japanka, koja je posetila našu zemlju.

Pas gazda ne pokupi kaka“, na prvom je mestu ono što se odmah primeti na ulicama, psi koji obave nuždu i vlasnici koji taj “problem” samo zabiđu. Pljuvanje nasred ulice, kao i istresanje nosa, koje Japanci inače smatraju vrlo nepristojnim. Japanki je zasmetalo što ovde retko ko može da ćuti i čeka, kao i to što neko uvek uskače u red, verovatno “samo da nešto pita”, psovanje (majke, sunca, familije…), a primetila je i da Srbi ne vole da deluju odmah već sutra (malo sutra), sad ću…

Evo čime je sve ona bila šokirana u Srbiji, dodali bismo samo da je to ono što bi svakom normalnom građaninu ove zemlje smetalo.

Iako smo navikli da stranci o građanima Srbije misle samo najbolje, kako smo predusretljivi i gostoljubivi, red je da nam neko kaže istinu u lice:

Izvor: Telegraf Foto: Tviter/Istok Pavlović

Advertisement