Chicago
34°
Cloudy
6:45 am7:07 pm CDT
Feels like: 25°F
Wind: 17mph WNW
Humidity: 91%
Pressure: 29.48"Hg
UV index: 2
SunMonTue
39/34°F
39/32°F
43/30°F

Published 2 weeks ago

By admin

IZVRŠITELJI NA VRATIMA: Sin zakupac kod zaduženog oca kojeg tuži majka!

Javni izvršitelj pokucaće na vrata jednog tehničkog pregleda na Voždovcu u Beogradu kako bi iselio firmu iz objekta koji je zbog neizmirenih dugova vlasnika prodat na licitaciji. I tu ne bi bilo ništa neobično da zakupac objekta nije sin vlasnika, a da vlasnika i novog kupca ne tuži majka zakupca i žena vlasnika jer je pod hipoteku stavio bračnu tekovinu bez njenog potpisa. Advokat zakupca tvrdi da dok se ovaj čvor ne razmrsi iseljenje nije po zakonu.

Miloš Novaković vlasnik je firme za tehnički pregled na Voždovcu, koju je 2018. godine preuzeo od svojih roditelja kada su se oni povukli iz posla. Firma se nalazi u objektu koji su roditelji 2012. godine bespravno podigli i nikada ga nisu legalizovali.

Objekat se vodi na Miloševog oca, sa kojim je on sklopio ugovor o zakupu.

Problemi ovog preduzetnika i porodice počinju 2016. godine kada je otac stavio objekat pod hipoteku kako bi namirio dug prema Sava osiguranju. Pri tom je napravljena greška kod notara, tvrdi Goran Đurković advokat Novakovića, navodeći da Miloševa majka nije svojim potpisom odobrila da se pod hipoteku stavi nešto što je bračna tekovina.

Advokat navodi da to što je objekat bespravno podignut i nije legalizovan ne menja činjenicu da je on bračna tekovina.

Kako višemilionski dug prema Sava osiguranju nije namiren, u septembru 2022. je pokrenut postupak o izvršenju, a objekat je u januaru ove godine prodat na licitaciji za 8,5 miliona dinara.

U ceo proces se uključila i Miloševa majka, koja je tužila svog supruga i Sava osiguranje, jer se nije saglasila da bračna tekovina ide pod hipoteku.

PROČITAJTE VIŠE:

Miloš Novaković priznaje da dug postoji i ističe da je hteo da ga on preuzme i otplati, ali mu je iz Sava osiguranja bilo rečeno da je otplata moguća samo odjednom i u celini jer je izvršni postupak već bio u toku, a ne na rate kako je on to tražio. Pošto osiguravajuća kuća i zakupac nisu postigli dogovor o otplati, objekat je otišao na licitaciju.

Advokat Đurković kaže da je za danas najavljeno iseljenje nemoguće jer je novi vlasnik morao da bude upoznat sa činjenicom da na objektu postoji teret, a to je legalno zaključen ugovor o zakupu između oca i sina.

„Oni bi hteli da sprovedu izvršenje, a da zaobiđu zakonske norme“, rekao je advokat.

Dodaje da je izvršitelj upoznat sa tim da se povodom spornog objekta vodi i drugi proces (tužba protiv supruga), ali da se on nije obazirao na to, već „gurao prodaju“ i zakazao licitaciju.

„To izvršenje danas ne bi moglo da bude sproveden, izjavljen je prigovor trećeg lica licu i javnom izvršitelju koji je zakonit. U ovakvom slučaju zakup predstavlja određenu vrstu teretu. Novi kupac mora da uđe u zakupodavni odnos, pa onda da regulišu ostalo“, objašnjava advokat Novakovića.

Dodaje da vlasnik tehničkog pregleda ne pristaje na iseljenje dok se ne donese zakonita odluka po prigovoru, koja bi mogla da otvori put za neko novo rešenje ove komplikovane situacije.

POVEZANE TEME:

BESAN ZBOG VISOKIH KIRIJA: Stefan studentima izdaje sobu besplatno, a ima samo tri uslova!

POUČNA PRIČA: Milanka i Steva nasledili 680.000$, sve spiskali u rekordnom roku, deo im pojeo miš! (FOTO)

ZA JEDNOG MRAVA 40.000 DIN: Evo kolike su u Srbiji kazne za ubijanje divljih vrsta!

Izvor: N1
Foto: Printsctreen N1 Video Platforma

YOU MAY LIKE

SRBIN KAMIONDŽIJA PREŽIVEO STRAŠNU NESREĆU U AMERICI: Aleksandru davali samo 10% šansi da preživi, ali on je uspeo, tri ćerke ga čekaju da se vrati kući!
UŽIČANKA SLAVICA POSTALA SVETSKA PUTNICA: Obišla 43 zemlje, a zbog jedne stvari joj je Tajland najveće razaočaranje!
SRPSKA PREMIJERA KOJA JE OBORILA ČIKAGO S NOGU: Priča o ljubavi obično udavi, a ova nas je oduševila! Pogledajte zašto... (FOTO+VIDEO)
KO NE SLUŠA TIFU, SLUŠAĆE OLUJU: Bijelo dugme održalo koncert za pamćenje u Čikagu, pevali i oni koji ne govore srpski
VRHUNAC, PO NAŠKI: Srpska reč za orgazam je nešto najlepše što ćete čuti danas!
SRPKINJA ODUŠEVILA VAŠINGTON: Biljana je otpevala "Ovo je Srbija" tokom NBA meča i opčinila publiku! (VIDEO)
SRPSKO KOLO VODILO JOKIĆA DO POBEDE: Na tribinama u Vašingtonu srpske zastave, na terenu deca u nošnjama (VIDEO)
USTAŠAMA U INAT: Hrvatska poslanica pocepala „srpsko stablo“ i postala heroj dana!