Chicago
72°
Mostly Cloudy
6:36 am6:50 pm CDT
Feels like: 72°F
Wind: 1mph WNW
Humidity: 67%
Pressure: 30.2"Hg
UV index: 3
FriSatSun
75/63°F
72/59°F
70/59°F

Published 4 weeks ago

By Serbian Times

IZVODIO ČETNIČKE PESME, PA ZAVRŠIO U ZATVORU: Ovo je Srbin uhapšen u Kninu!

Iz Policijske uprave šibensko-kninske saopšteno je da je u Policijskoj stanici Knin završeno kriminalističko istraživanje nad 63-godišnjakom osumnjičenim za nanošenje štete ugledu Republike Hrvatske.

„Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičeni, kao član muzičke grupe, izvodio pesme nastale tokom 1995. godine, čiji su tekstovi Republiku Hrvatsku izložili ruglu, preziru i javnom omalovažavanju.

Takođe, prilikom izvođenja i izvođenja pesama je „nosio određene oznake i odevne predmete koji pokazuju pripadnost nepostojećoj teritorijalnoj celini, a što je objavljeno na društvenim mrežama, čime je počinio prekršaj iz čl. 5 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira”.

“Osumnjičeni je predat pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske, dok je krivična prijava podnesena Opštinskom državnom odvetništvu u Šibeniku, a protiv njega će biti podignuta i optužnica”, saopšteno je iz policije.

ŠibenikIN saznaje da je policija imala saznanja o tim snimljenim događajima koji se nisu odigrali u Kninu, ali kada je osumnjičeni došao na područje Knina, zadržan je.

Iako policija nije navela ni njegov identitet ni inicijale, dobili smo informaciju da je uhapšeni Rajko Lalić, koji peva sa grupom “Srpska tromeđa” i da se trenutno nalazi u pritvoru u Šibeniku.

Nezvanično, na nekoliko koncerata u srpskoj dijaspori izveo je pesmu „Spremite se, spremite se četnici…“ i druge pesme koje veličaju četničke zločine i prisvajaju krajeve Hrvatske.

Na koncertima je nastupao sa obeležjima i oznakama tzv Vojske „Republike Srpske Krajine“, a u jednoj od pesama urlaju: „Dragi Knine, stari srpski grade, šta ti sad rade ustaše!“

Deo medija objavio je da je Rajko Lalić više puta nastupao u Hrvatskoj. U Slavskom Polju kod Gvozda njegov nastup organizovali su lokalni članovi pupovčevačkog SDSS-a, dok je u vrličkom kraju nastupio sa članovima SKD Prosvjet.

Na fotografiji koja nam je dostavljena Rajko Lalić je u ugodnom društvu sa Markom Jelićem, županom Šibensko-kninske županije.

POVEZANE TEME:

SRBIN UHAPŠEN U KNINU: Izvodio pesme iz 1995. godine koje vređaju Hrvatsku, pa završio u pritvoru!

POTPISANA DEKLARACIJA U ATINI: Na zahtev Srbije izbačena odredba o sankcijama Rusiji!

GEST KOJI SLAMA SRCE: Dušan pešači do Ostroga po blagoslav za Despota i svu decu koja vode bitku za život! (FOTO)

Izvor: maxportal.hr
Foto: Privatna arhiva

YOU MAY LIKE