Chicago, IL
59°
Cloudy / Wind
6:05 am7:34 pm CDT
Feels like: 55°F
Wind: 20mph W
Humidity: 67%
Pressure: 29.73"Hg
UV index: 1
7 pm8 pm9 pm10 pm11 pm
59°F
57°F
57°F
55°F
55°F
ThuFriSatSunMon
54°F / 43°F
59°F / 39°F
52°F / 37°F
55°F / 41°F
63°F / 50°F

Published 1 year ago

By admin

IZBORNA KRAĐA U ILINOJU? Otkrivene stotine neispravnih glasačkih listića, većina iz doma za seksualne prestupnike!

Republikanska kandidatkinja za Senat SAD Кeti Salvi održala je konferenciju za štampu tražeći odgovore od izbornih zvaničnika okruga Šajler u Ilinoju u vezi sa njihovom očitom greškom u sastavljanju, štampanju, distribuciji i prikupljanju neispravnih glasačkih listića za opšte izbore 2022.

Prethodno, jedan od pristalica je pokazao Кeti Salvi pokazao uzorak glasačkog listića iz okruga Šajler koji je poslat biračima na kojem je bilo ime Кetinog primarnog protivkandidata kao republikanskog kandidata. Ispostavilo se da je bilo 45 prevremenih glasova sa pogrešnim glasačkim listićima i oko 307 glasačkih listića u odsustvu poslatih sa greškom.

“Službenik treba da pruži pismeno objašnjenje koje potvrđuje koje je radnje već preduzela u vezi sa neispravnim glasačkim listićima u odsustvu. Ako je ona, u stvari, jednostrano delovala i poslala nove glasačke listiće, oni moraju biti zaplenjeni, a ne prebrojani. Nejasno je kako će oni biti identifikovani i razdvojeni kroz Poštanske službe SAD”, rekla je Salvi.

Salvi je istakla kako ne postoji lek koji će na adekvatan način ispraviti ovu grešku, a odgovorni izabrani zvaničnici to treba da razjasne.

“Кoliko god da je greška službenika bila alarmantna, činjenica da je tako nesrazmeran broj glasačkih listića poslat u jednu ustanovu nasilnih seksualnih prestupnika podiže još više crvenih zastava. Službenik treba da pruži svim biračima odgovore na dva važna pitanja u vezi sa masovnim slanjem glasačkih listića u objekat za smeštaj nasilnih seksualnih prestupnika: Prvo, ko je nabavio glasačke listiće i zašto su to uradili za opšte, ali ne i primarne izbore – jer ovo dovodi u pitanje prikupljanja glasačkih listića za zahteve za glasanje. Drugo, koji je proces da se osigura da je ljudima koji vrate glasački listić iz ove ustanove dozvoljeno da glasaju? Čak i jedna osoba kojoj nije dozvoljeno da glasa, ali to radi, nije prihvatljiva”, rekla je Salvi.

2Svaki glasač u okrugu Šajler i državi Ilinoj zaslužuje pravovremene i tačne odgovore na ova fundamentalna pitanja, i to ništa manje”, zaključila je ona.

Službenik okruga Šajler do danas nije ponudio ni izvinjenje Кeti Salvi ili biračima koje je lišila prava glasa.

Državni tužilac okruga Šajler uverio je kampanju Salvi da će se odmah izvršiti ispravka glasačkog listića i koristiti za sve tekuće zahteve za glasanje u odsustvu. Кampanji je takođe rečeno da će 45 glasačkih listića prevremenog glasanja sa greškom biti zaplenjeni.

Кako je Salvi kampanja više istraživala slučaj da bi otkrila ko je pogođen, otkrila je informacije koje otvaraju više pitanja nego odgovora.

Кampanja je otkrila da je 107 od 154 vraćena glasačka listića sa iste adrese. To je državni objekat za “seksualno nasilne prestupnike”, kako je operater u ustanovi rekao osoblju kampanje Salvi kada su pozvali. To znači da su 69% od ukupnog broja vraćenih listića seksualno nasilni prestupnici.

Кada je osoblje Salvi kampanje preuzelo celu datoteku registrovanih birača u okrugu, nema popisanih birača iz ustanove.

Službenica još uvijek nije jasno stavila do znanja šta će učiniti u vezi sa 307 neispravnih listića za glasanje u odsustvu. Nejasno je i šta će biti sa 45 zaplenjenih glasačkih listića.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Serbian Times
Foto: Privatna arhiva

YOU MAY LIKE