Chicago
64°
Cloudy
6:43 am6:39 pm CDT
Feels like: 64°F
Wind: 10mph ESE
Humidity: 90%
Pressure: 30.07"Hg
UV index: 2
ThuFriSat
68/61°F
70/61°F
77/63°F

Published 2 months ago

By Antonije Kovačević

IZ ZVEZDE PORUČUJU: Dolazimo u Čikago da otkrijemo talentovanu decu i pružimo im priliku da zaigraju u omiljenom dresu!

Još malo pa će Čikago ugostiti najznačajniji dečji fudbalski kamp ove godine, onaj koji nosi ime proslavljenog srpskog kluba, Crvene Zvezde. Od 14 do 18. avgusta na terenima Richard T. Crane Medical Prep High School (2245 W Jackson Blvd, Chicago, IL 60612) sa decom uzrasta od 6-18 godina radiće najbolji treneri Omladinske škole crveno-belih, predvođeni direktorom Nikolom Jelićem.

Svi zainteresovani roditelji i deca mogu se prijaviti za kamp i više saznati o njemu na OVOM LINKU, a mi smo iskoristili ovaj povod da razgovaramo sa koordinatorom mlađih kategorija Crvene Zvezde, Vladimirom Cvjetičaninom…

Šta mogu da očekuju oni koji se prijave i dođu na kamp u Čikagu?

– Nama definitivno nije prioritet samo identifikacija najtalentovanije dece niti sama obuka, koja traje 5 radnih dana. Nam je cilj da deca dođu u kontakt sa klubom, da osete duh, atmosferu u kojoj se radi u Crvenoj Zvezdi. Svake godine imamo po neku temu kampa… Prošle je to bio rad sa napadačima i odbrambenim igračima, a ove godine će kamp ići pod radnim naslovom “Mikrociklus u crveno-belom”, jer ćemo raditi po identičnom programu sa kojim radimo sa našom najboljom decom u Beogradu. Naravno, uz određena prilagođavanja uzrastu i znanju polaznika kampa. U svakom slučaju, deca će imati prilike da osete šta znači biti u našem programu, šta znači biti deo te prepoznatljive fudbalske škole.

DOĐITE DA OSETITE DUH KLUBA: Vladimir Cvjetičanin, koordinator omliadinske škole Crvene Zvezde

Najbolji će, kako je najavljeno, dobiti priliku da se pokažu i u trening kampu u Beogradu, a neki od njih da potpišu i prvi stipendijski ugovor…

-Ne samo stipendijski, nego i prvi profesionalni ugovor, ako pokažu da ga zaslužuju. I to ne jedan, već 3 ili 5 igrača, sve zavisi od njih. Ako se pokažu na kampu, biće pozvani u Beograd da se malo bolje upoznamo. I tamo će, u zavisnosti od nivoa znanja i spremnosti, biti u prilici da odluče i da ostanu sa nama.

Kakav odnos Crvena Zvezda ima prema deci iz dijaspore? Svedoci smo da talentovanu srpsku decu iz belog sveta naši klubovi, a pogotovo reprezentacija, primete tek kad se dokažu u mlađim selekcijama drugih zemalja i kada je neretko kasno za bilo šta…

-Upravo iz tog razloga je naša želja da konstantno budemo prisutni u Čikagu i Torontu, koje smo procenili kao dva ključna grada za selekciju naše dece na američkom kontinentu. I mi smo imali jedan slučaj zbog koga žalimo, da je talentovani Stefan Mitrović iz Hamiltona kraj Toronta, koga nismo upoznali na kampu već u privatnoj režiji, završio u Radničkom iz Niša. Da nam se to ne bi ponovo desilo u budućnosti, želimo da svake godine radimo sa talentovanom decom u ova dva grada, a pozivam i one iz drugih gradova u SAD i Kanadi da dođu na ove kampove i pokažu šta znaju.

Šta biste poručili budućim polaznicima kampa?

-Pozivam sve koji vole Zvezdu i koji misle da su spremni za najveća dela, da dođu i da se dokažu, pokažu svoj talenat, i dobiju poziv. Ali pozivam i one koji tek počinju – da osete atmosferu u Crvenoj Zvezdi i nauče nešto novo. Sigurno se neće pokajati. A mi ćemo se potruditi da uživaju i da im ovo iskustvo bude dobro i korisno, ističe na kraju razgovora Vladimir Cvjetičanin, jedan od direktora Omladinskog programa Crvene Zvezde.

A mi podsećamo da će se kamp održati od 14-18. avgusta u Čikagu i još jednom pozivamo roditelje i talentovanu decu da budu njegov deo. Online prijave, kao i više o samom kampu, mogu naći na OVOM LINKU!

Piše: Antonije Kovačević Foto: Crvena zvezda

YOU MAY LIKE