Chicago
79°
Sunny
6:46 am6:34 pm CDT
Feels like: 81°F
Wind: 9mph SE
Humidity: 60%
Pressure: 30.19"Hg
UV index: 5
SunMonTue
79/61°F
81/63°F
81/68°F

Published 1 year ago

By admin

IZ POŠTOVANJA PREMA SINIŠI: Italijan odbio ponudu da bude novi trener Bolonje!

Nakon što je fudbalski klub Bolonja rešio da ih Siniša Mihajlović više ne trenira, svi rukovodioci, od Fenučija, Di Vaja i Sartorija pa i vlasnika Saputa, složili su se da novi trener bude Roberto de Zerbi, što je on odbio iz poštovanja prema Siniši.

Sve je iznenadila odluka Roberta de Zerbija nakon što mu je ponuđeno mesto trenera Bolonje, a on ju je kratko objasnio:

“Voleo bih da budem trener Bolonje, ali ponudu ne mogu da prihvatim zbog Siniše.”

Odluka je iznenadila pre svega što se De Zerbi i Mihajlović jedva poznaju, nisu prijatelji, niti se viđaju kao poznanici.

Novinari u Italiji komentarišu da je bivši trener Sasuola doneo ljudsku odluku: nije mogao da zameni trenera koji bije bitku mnogo veću od fudbalskih utakmica, onu protiv leukemije.

Mediji prenose da je De Zerbi doneo tu odluku da bi bio u miru sam sa sobom, bez želje za tim da daje primer, šalje poruke niti da čita o sebi kao o osobi koja zaslužuje sve pohvale. A ni zbog toga, kako su neki insinuirali, jer je dobio privlačnije ponude.

De Zerbi je u februaru ove godine, nakon što je došlo do konflikta u Ukrajini, ostao u Kijevu gde je bio trener Šahtjora rekavši svojim saradnicima: “Ja ostajem ovde, neću napustiti moje igrače”, što je i učinio ostavši u hotelu sa vojnicima unutra i bombama napolju. De Zerbi je ostao dosledan sebi.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: RTS
Foto: Printscreen Twitter @BfcOfficialPage

YOU MAY LIKE