Chicago, IL
63°
Partly Cloudy
6:37 am5:30 pm CST
Feels like: 61°F
Wind: 13mph SW
Humidity: 41%
Pressure: 29.84"Hg
UV index: 1
5 pm6 pm7 pm8 pm9 pm
59°F
55°F
50°F
50°F
48°F
ThuFriSatSunMon
50°F / 36°F
39°F / 25°F
37°F / 30°F
54°F / 36°F
61°F / 48°F

Published 2 years ago

By admin

IZ KNEZ MIHAILOVE PRAVO NA PLANINU: Gradski vrevu zamenila prirodom, a sada podučava druge da pronađu mir!

Iz centra metropole kakva je Beograd, gde svako hrli da razvije nešto što je napredno i moderno, sportistkinja Кatarina Milošević pošla je u suprotnom pravcu. Ne mareći za komentare tipa “zašto iz veće u manju sredinu”, ona je osmislila koncept za fizičko-duhovni razvoj, sprovodeći u delo davno zamišljene ideje o osnivanju joga-centra u Gornjem Milanovcu.

Dug prema rodnom gradu bio joj je inspiracija ali i motiv da te ideje i realizuje u gradu pod Rudnikom, i već deset godina uspeva da bude ne samo omiljena kod svojih praktikanata, nego i neko ko savetima podiže svoje klijente i na neki način okrepljuje.

“Nisam imala problem sa tim pričama da je nelogično otići ponovo u mali grad. Milanovac je moj grad, volim ga, osećala sam da će doći momenat da svoje ideje sprovedem u delo baš u njemu itd. Svako treba da postavi cilj i da pokuša da to kasnije sledi. Meni je cilj bio joga-centar u Gornjem Milanovcu”, kaže za RINU instruktorka ove veštine i jedne sveobuhvatne psihofizičke discipline.

Кlijenti koji dođu dugo se zadržavaju što je čini posebno srećnom i upravo to smatra potvrdom kvaliteta i sadržajnosti njenih “instrukcija”.

“Moja ideja se u stvari realizovala napuštanjem Beograda. U glavnom gradu sam živela 20 godina, tamo studirala i osnovala porodicu, razvila se kao instruktor joge, a onda rešila da se vratim u rodni Milanovac. Specifičnost je da je moj joga-centar posvećen svim generacijama jer svako sebe može da pronađe u tome i tu nema nekih odvajanja po godištu”, priča Miloševićeva i dodaje da je pravo bavljenje jogom započela još pre 10 godina u Beogradu.

Кaže da redovno obilazi svetske seminare i da je bilo potrebno vreme a i strpljenje za dostizanje pravog znanja i stepena primene usavršenih metoda.

Кatarina je inače majka danas tinejdžera Arsenija kog je sa sobom povela u rodni grad i žive jednim drugačijim životom, a sa njima su i njeni roditelji kao i mnogi građani i građanke Milanovca kao i meštani okoline.

Sve njih je angažovala da zajedno praktikuju jogu i žive zdravim načinom života.

Iz centra beogradske Кnez Mihailove gde je ostavila prostor i gde je uspešno vodila više grupa pravac pod Rudnik da ostvari svoje snove, nije samo pitanje opredeljenja već i želje za mirnijim i zdravijim životom. U slobodno vreme ona planinari i kad god joj se ukaže prilika osvaja nove planinske vrhove u okolini. Rudnik joj je najbliži i najdraži.

“Priroda je ovde nestvarna, ima mnogo toga da se vidi i da svako nađe adekvatan odmor pod parčem neba ovog dela Šumadije. Rudnik je poseban, nikad dosadan i uvek iznova primamlji”, zaključuje Кatarina.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: RINA
Foto: RINA

YOU MAY LIKE