Chicago
39°
Partly Cloudy
6:51 am7:03 pm CDT
Feels like: 34°F
Wind: 11mph S
Humidity: 58%
Pressure: 30.2"Hg
UV index: 1
WedThuFri
50/39°F
41/34°F
41/36°F

Published 11 months ago

By admin

IZ KNEZ MIHAILOVE PRAVO NA PLANINU: Gradski vrevu zamenila prirodom, a sada podučava druge da pronađu mir!

Iz centra metropole kakva je Beograd, gde svako hrli da razvije nešto što je napredno i moderno, sportistkinja Кatarina Milošević pošla je u suprotnom pravcu. Ne mareći za komentare tipa “zašto iz veće u manju sredinu”, ona je osmislila koncept za fizičko-duhovni razvoj, sprovodeći u delo davno zamišljene ideje o osnivanju joga-centra u Gornjem Milanovcu.

Dug prema rodnom gradu bio joj je inspiracija ali i motiv da te ideje i realizuje u gradu pod Rudnikom, i već deset godina uspeva da bude ne samo omiljena kod svojih praktikanata, nego i neko ko savetima podiže svoje klijente i na neki način okrepljuje.

“Nisam imala problem sa tim pričama da je nelogično otići ponovo u mali grad. Milanovac je moj grad, volim ga, osećala sam da će doći momenat da svoje ideje sprovedem u delo baš u njemu itd. Svako treba da postavi cilj i da pokuša da to kasnije sledi. Meni je cilj bio joga-centar u Gornjem Milanovcu”, kaže za RINU instruktorka ove veštine i jedne sveobuhvatne psihofizičke discipline.

Кlijenti koji dođu dugo se zadržavaju što je čini posebno srećnom i upravo to smatra potvrdom kvaliteta i sadržajnosti njenih “instrukcija”.

“Moja ideja se u stvari realizovala napuštanjem Beograda. U glavnom gradu sam živela 20 godina, tamo studirala i osnovala porodicu, razvila se kao instruktor joge, a onda rešila da se vratim u rodni Milanovac. Specifičnost je da je moj joga-centar posvećen svim generacijama jer svako sebe može da pronađe u tome i tu nema nekih odvajanja po godištu”, priča Miloševićeva i dodaje da je pravo bavljenje jogom započela još pre 10 godina u Beogradu.

Кaže da redovno obilazi svetske seminare i da je bilo potrebno vreme a i strpljenje za dostizanje pravog znanja i stepena primene usavršenih metoda.

Кatarina je inače majka danas tinejdžera Arsenija kog je sa sobom povela u rodni grad i žive jednim drugačijim životom, a sa njima su i njeni roditelji kao i mnogi građani i građanke Milanovca kao i meštani okoline.

Sve njih je angažovala da zajedno praktikuju jogu i žive zdravim načinom života.

Iz centra beogradske Кnez Mihailove gde je ostavila prostor i gde je uspešno vodila više grupa pravac pod Rudnik da ostvari svoje snove, nije samo pitanje opredeljenja već i želje za mirnijim i zdravijim životom. U slobodno vreme ona planinari i kad god joj se ukaže prilika osvaja nove planinske vrhove u okolini. Rudnik joj je najbliži i najdraži.

“Priroda je ovde nestvarna, ima mnogo toga da se vidi i da svako nađe adekvatan odmor pod parčem neba ovog dela Šumadije. Rudnik je poseban, nikad dosadan i uvek iznova primamlji”, zaključuje Кatarina.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: RINA
Foto: RINA

YOU MAY LIKE

DŽEJ LO DOLAZI U BEOGRAD! Pevačica doleće privatnim avionom na proslavu srpskog milionera, dobiće 200.000 evra za dva sata!
MLADI NIŠLIJA POGINUO U AMERICI: Izgubio život u udesu, prijatelji prikupljaju novac da vrate telo u Srbiju! (FOTO)
“OD MENE STE HTELI DA SAVIJEM KIČMU, PRED MUŽEM PITU”: Ko je devojka koja je optužila Ramba Amadeusa za zlostavljanje!
SRPSKA PREMIJERA KOJA JE OBORILA ČIKAGO S NOGU: Priča o ljubavi obično udavi, a ova nas je oduševila! Pogledajte zašto... (FOTO+VIDEO)
PUSTINJSKI SRBI ČUVAJU VERU PREDAKA: A sve više Amerikanaca prima pravoslavlje u crkvi Svetog Save u Finiksu (VIDEO)
KO NE SLUŠA TIFU, SLUŠAĆE OLUJU: Bijelo dugme održalo koncert za pamćenje u Čikagu, pevali i oni koji ne govore srpski
“SAMO SKINI TO, MOLIM TE”: Milioner putnici u avionu ponudio 100.000$, pod jednim uslovom!
EKONOMSKI KOLAPS STIŽE U EVROPU: Sunovrat velike švajcarske banke izazvao paniku, preti nova kriza!