Connect with us

Srbija

IVANA ŽIVI SVOJ SAN: Za komande aviona sela sa 18 godina, sada je postala pilot kao i otac! (FOTO)

Published

on

Četrdesetogodišnja Ivana Milojević jedna je od žena pilota u srpskoj nacionalnoj avio-kompaniji Air Serbia, čime je ostvaren njen dečiji san. Na njen uspeh ponosni su i njeni roditelji, pogotovo njen otac, čije je stope sledila, ali i prijatelji.

“Ja sam imala sreću rasti uz oca pilota, tako da je za mene ta odluka bila vrlo jednostavna. Oduvek sam želela da se bavim tim poslom i onda uz njega sam to uspela i da ostvarim. Kao i deca drugih pilota, mi smo imali tu sreću da putujemo, ulazimo u kabinu kad smo hteli”, priča Ivana.

“Mene je uvek fascinirala tatina šapka, torba. Ja uvek kažem da sam oduvek htela da budem pilot, a kada sam progovorila, onda su to saznali i drugi, tako da bukvalno celi svoj život, nije postojao taj neki prelomni trenutak kad sam odlučila”, objašnjava.

Ona je svoje školovanje počela u Vršcu, u Srbiji gde je bila i stipendista JAT-a, ali se potom zbog činjenice da je njen otac, takođe pilot, a potom i kapetan dobio posao u Londonu, preselila tamo i završila Pilotsku akademiju. Pet godina nakon završetka školovanja, zaposlila se u srpskoj nacionalnoj avio-kompaniji Air Serbia.

“Proces koji svako od nas mora da prođe je sledeći: Prvo se upiše akademija, proveri se zdravlje ono mora da bude savršeno, prolazimo, te teorijske obuke za određene avione, simulatore, časove naleta i na kraju dobijemo dozvolu i to je put do saobraćaja”, zaključuje Ivana i dodaje kako je prvi put za komandu aviona sela sa 18 godina.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Planeta Zanimljivosti
Foto: Printscreen Facebook / Planeta Zanimljivosti

Advertisement