Chicago
64°
Cloudy
6:34 am7:14 pm CDT
Feels like: 63°F
Wind: 18mph SSW
Humidity: 67%
Pressure: 29.58"Hg
UV index: 2
SatSunMon
41/30°F
55/43°F
52/43°F

Published 9 months ago

By admin

IVANA ŽIVI SVOJ SAN: Za komande aviona sela sa 18 godina, sada je postala pilot kao i otac! (FOTO)

Četrdesetogodišnja Ivana Milojević jedna je od žena pilota u srpskoj nacionalnoj avio-kompaniji Air Serbia, čime je ostvaren njen dečiji san. Na njen uspeh ponosni su i njeni roditelji, pogotovo njen otac, čije je stope sledila, ali i prijatelji.

“Ja sam imala sreću rasti uz oca pilota, tako da je za mene ta odluka bila vrlo jednostavna. Oduvek sam želela da se bavim tim poslom i onda uz njega sam to uspela i da ostvarim. Kao i deca drugih pilota, mi smo imali tu sreću da putujemo, ulazimo u kabinu kad smo hteli”, priča Ivana.

“Mene je uvek fascinirala tatina šapka, torba. Ja uvek kažem da sam oduvek htela da budem pilot, a kada sam progovorila, onda su to saznali i drugi, tako da bukvalno celi svoj život, nije postojao taj neki prelomni trenutak kad sam odlučila”, objašnjava.

Ona je svoje školovanje počela u Vršcu, u Srbiji gde je bila i stipendista JAT-a, ali se potom zbog činjenice da je njen otac, takođe pilot, a potom i kapetan dobio posao u Londonu, preselila tamo i završila Pilotsku akademiju. Pet godina nakon završetka školovanja, zaposlila se u srpskoj nacionalnoj avio-kompaniji Air Serbia.

“Proces koji svako od nas mora da prođe je sledeći: Prvo se upiše akademija, proveri se zdravlje ono mora da bude savršeno, prolazimo, te teorijske obuke za određene avione, simulatore, časove naleta i na kraju dobijemo dozvolu i to je put do saobraćaja”, zaključuje Ivana i dodaje kako je prvi put za komandu aviona sela sa 18 godina.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Planeta Zanimljivosti
Foto: Printscreen Facebook / Planeta Zanimljivosti

YOU MAY LIKE

SRBIN KAMIONDŽIJA PREŽIVEO STRAŠNU NESREĆU U AMERICI: Aleksandru davali samo 10% šansi da preživi, ali on je uspeo, tri ćerke ga čekaju da se vrati kući!
DIRLJIVA ISPOVEST ANE IZ ČIKAGA: Prešla je težak put da bi ostvarila svoje snove - postala majka i glumica (VIDEO)
"NE UŽIVAM VIŠE U KOŠARCI, IMAM PUNO PROBLEMA": Luka Dončić neprepoznatljiv, otvorio dušu i iskreno priznao! (VIDEO)
GUDELJ JE 5 MINUTA BIO KLINIČKI MRTAV: Lekari spasili život srpskom fudbaleru, evo u kakvom je sada stanju!
OSNOVANA FONDACIJA "LUKA JOVOVIĆ": Za pomoć svima koji su izgubili voljene u saobraćaju, a nisu dočekali pravdu koju zaslužuju!
PONOS DIJASPORE: Srpkinja iz Las Vegasa proglašena za najlepšu tinejdžerku Amerike! (FOTO, VIDEO)
NASMEJAO SRBIJU DO SUZA: Kanađanin prvi put probao sarmu i kajmak i napravio neoprostivu grešku! (VIDEO)
UHAPŠEN OTAC MONSTRUM SA ZVEZDARE: Policija uhvatila muškarca koji je ćerku (8) držao u kadi!