Connect with us

sport

IVANA ILIĆ JE NOVA ATLETSKA NADA SRBIJE: Osvojila šesto mesto na prvenstvu Balkana

Published

on

Uspešan nastup mlade čačanske sprinterke obeležen je novim ličnim rekordom u trci na 60 metara i reprezentativnim rekordom Srbije u trci štafeta 4 x 400 metara gde je trčala prvu izmenu

U Istanbulu je 9. februara održano četvrto Prvenstvo Balkana u dvorani za starije juniore/ke na kome je kao članica reprezentacije Srbije nastupila mlada sprinterka Ivana Ilić.

Na ovogodišnjoj Balkanijadi nastupili su atletičari iz 20 država od 23 koliko broji Balkanska atletska federacija.

IVANA U FINALNOJ TRCI: Ostvarila odlične rezultate u Istanbulu

Uspešan nastup mlade čačanske sprinterke obeležen je novim ličnim rekordom u trci na 60 metara i reprezentativnim rekordom Srbije u trci štafeta 4 x 400 metara gde je trčala prvu izmenu. Sam rekord štafeta je tako reći ostao u „vlasništvu” čačanskih atletičarki, jer je u sastavu prethodnih rekorderki bila atletičarka „Slobode” Katarina Sekulić.

Već polufinalne trke na 60 metara su nagovestile da će finale biti dosta jako. U drugoj polufinalnoj grupi Ivana Ilić je zauzela 3. mesto izjednačivši lični rekord 7,71 sekunda i na taj način obezbedila direktno učešće u finalu.

U finalnoj trci mogla se videti veoma neizvesna borba do poslednjeg metra u kojoj je Ivana Ilić zauzela odlično 6. mesto sa novim ličnim rekordom  7,68 sekundi.

ATLETSKA REPREZENTACIJA SRBIJE: Ivana je napravila lični rekord

„Imamo situaciju da se sada veliki broj država takmiči na Prvenstvu Balkana što je doprinelo da se rezultati popravljaju iz godine u godinu. Prošle godine rezultat 7,68 bi bio u borbi za medalju, a ove godine je dovoljan za 6.mesto. Veoma sam zadovoljan ovogodišnjim rezultatima Ivane Ilić, 60 metara nije njena primarna disciplina već nam je usputna stanica ka ostvarivanju ovogodišnjih planova u letnjoj sezoni.

Zbog nedostatka uslova za trening sprinta mnogo toga smo morali da improvizujemo, zahvaljujući zaposlenima u SC “Mladost” kao i ostalim čačanskim sportskim radnicima koji su nam pomogli greške smo sveli na minimum pa smo uspešno završili ovaj deo sezone. Ovo je prva godina juniorskog staža za Ivanu Ilić tako da se od nje tek očekuju dobri rezultati u ovoj konkurenciji. Ona se već upisala u liste državnih rekorderki mlađih pionirki, starijih pionirki i mlađih juniorki tako da ovaj novi državni rekord za starije juniorke predstavlja dobar kontinuitet u trenažnom procesu.”, rekao je  Dragan Dukanac trener AK „ČAAK”.

IZVOR: RINA FOTO: RINA/Dragan Dukanac

Advertisement