Chicago
52°
Light Rain with Thunder
6:34 am7:14 pm CDT
Feels like: 45°F
Wind: 17mph S
Humidity: 73%
Pressure: 29.76"Hg
UV index: 0
SatSunMon
41/30°F
57/43°F
55/43°F

Published 1 year ago

By admin

ITALIJANSKI NOVINAR IZ MARIUPOLJA: Rusija pobeđuje, ukrajinski neonacisti maltretiraju narod! (VIDEO)

Italijanski novinar Đorđo Bjanki napisao je apel italijanskom predsedniku Serđu Matareli zbog događaja u Ukrajini. Čovek je posetio Mariupolj, gde je svojim očima video užas koji se dešavao na ulicama oronulog grada.

Osim toga, Bjanki je situaciju u Italiji nazvao „grotesknom”. Prema rečima novinara, zemlja se „spori oko četvrte ili pete doze vakcine (protiv korona virusa – prim. aut.), da li je bolje da to uradimo sada ili na jesen, u vreme kada smo na pragu treći svetski rat“.

„Verujem da nikada nismo imali civilizaciju. Nikada nećemo moći da pobedimo te ljude, jer smo mi već ništa“, istakao je novinar u obraćanju predsedniku Italije, prenosi TV Zvezda

Đorđo Bjanki je optužio i one koji na TV govore o moralu, kao i da je ruski predsednik Vladimir Putin „zločinac“.

„Ovih dana je godišnjica uništenja Beograda od strane zamenika premijera Matarele, čelnika komunističke D’Aleme. Ako je Putin zločinac, onda su Buš otac i sin, Obama, Bler, Klinton, Matarela zločinci“, rekao je novinar.

Đorđo Bjanki je u svom obraćanju kritikovao postupke Zapada zbog uvođenja sankcija Rusiji u pozadini vojne specijalne operacije, ponekad veoma apsurdne.

https://www.youtube.com/watch?v=qsqKtqJlz4o

„To je ludi svet u kome ste izgubili dodir sa stvarnošću. Borite se sa sranjima protiv tenkova i bombi, Rusija se neće povući. Ona ne gubi, ona pobeđuje“, naglasio je novinar.

Tokom putovanja u ukrajinski Mariupolj, prema rečima čoveka, uspeo je da razgovara sa lokalnim stanovnicima koji su se žalili da su morali da budu u podrumu, pod vatrom neonacističkih bataljona.

„Oni su ispraznili stanove da obaraju ljude, a sami su ostali u stanovima da pucaju. To su neonacistički bataljoni. Otišao sam u njihove bivše baze, gde sam video kukaste krstove, knjige o SS-u, knjige o Musoliniju“, naglašava novinarak u apelu.

Govoreći o Ukrajini, Bjanki je istakao da je to „država koja je prestala da bude demokratska 2014. kao rezultat neonacističkog puča“. Novinar je optužio i aktuelnog predsednika zemlje, ističući da u njegovim rečima i obećanjima nema istine.

„Rusija nema problema, može da potraje. Ima žito, pšenicu, sirovine, naftu, gas, beskrajnu i slabo naseljenu teritoriju“, rezimirao je novinar u obraćanju italijanskom lideru.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Kurir
Foto: Printscreen YouTube / Vasy Vasy_1

YOU MAY LIKE

SRBIN KAMIONDŽIJA PREŽIVEO STRAŠNU NESREĆU U AMERICI: Aleksandru davali samo 10% šansi da preživi, ali on je uspeo, tri ćerke ga čekaju da se vrati kući!
DIRLJIVA ISPOVEST ANE IZ ČIKAGA: Prešla je težak put da bi ostvarila svoje snove - postala majka i glumica (VIDEO)
"NE UŽIVAM VIŠE U KOŠARCI, IMAM PUNO PROBLEMA": Luka Dončić neprepoznatljiv, otvorio dušu i iskreno priznao! (VIDEO)
GUDELJ JE 5 MINUTA BIO KLINIČKI MRTAV: Lekari spasili život srpskom fudbaleru, evo u kakvom je sada stanju!
OSNOVANA FONDACIJA "LUKA JOVOVIĆ": Za pomoć svima koji su izgubili voljene u saobraćaju, a nisu dočekali pravdu koju zaslužuju!
PONOS DIJASPORE: Srpkinja iz Las Vegasa proglašena za najlepšu tinejdžerku Amerike! (FOTO, VIDEO)
NASMEJAO SRBIJU DO SUZA: Kanađanin prvi put probao sarmu i kajmak i napravio neoprostivu grešku! (VIDEO)
UHAPŠEN OTAC MONSTRUM SA ZVEZDARE: Policija uhvatila muškarca koji je ćerku (8) držao u kadi!