Chicago, IL
63°
Fair
6:10 am7:30 pm CDT
Feels like: 61°F
Wind: 15mph SSW
Humidity: 51%
Pressure: 29.73"Hg
UV index: 0
3 am4 am5 am6 am7 am
61°F
61°F
61°F
61°F
61°F
MonTueWedThuFri
63°F / 48°F
66°F / 59°F
66°F / 50°F
57°F / 45°F
57°F / 41°F

Published 2 years ago

By admin

ITALIJANSKI NOVINAR IZ MARIUPOLJA: Rusija pobeđuje, ukrajinski neonacisti maltretiraju narod! (VIDEO)

Italijanski novinar Đorđo Bjanki napisao je apel italijanskom predsedniku Serđu Matareli zbog događaja u Ukrajini. Čovek je posetio Mariupolj, gde je svojim očima video užas koji se dešavao na ulicama oronulog grada.

Osim toga, Bjanki je situaciju u Italiji nazvao „grotesknom”. Prema rečima novinara, zemlja se „spori oko četvrte ili pete doze vakcine (protiv korona virusa – prim. aut.), da li je bolje da to uradimo sada ili na jesen, u vreme kada smo na pragu treći svetski rat“.

„Verujem da nikada nismo imali civilizaciju. Nikada nećemo moći da pobedimo te ljude, jer smo mi već ništa“, istakao je novinar u obraćanju predsedniku Italije, prenosi TV Zvezda

Đorđo Bjanki je optužio i one koji na TV govore o moralu, kao i da je ruski predsednik Vladimir Putin „zločinac“.

„Ovih dana je godišnjica uništenja Beograda od strane zamenika premijera Matarele, čelnika komunističke D’Aleme. Ako je Putin zločinac, onda su Buš otac i sin, Obama, Bler, Klinton, Matarela zločinci“, rekao je novinar.

Đorđo Bjanki je u svom obraćanju kritikovao postupke Zapada zbog uvođenja sankcija Rusiji u pozadini vojne specijalne operacije, ponekad veoma apsurdne.

https://www.youtube.com/watch?v=qsqKtqJlz4o

„To je ludi svet u kome ste izgubili dodir sa stvarnošću. Borite se sa sranjima protiv tenkova i bombi, Rusija se neće povući. Ona ne gubi, ona pobeđuje“, naglasio je novinar.

Tokom putovanja u ukrajinski Mariupolj, prema rečima čoveka, uspeo je da razgovara sa lokalnim stanovnicima koji su se žalili da su morali da budu u podrumu, pod vatrom neonacističkih bataljona.

„Oni su ispraznili stanove da obaraju ljude, a sami su ostali u stanovima da pucaju. To su neonacistički bataljoni. Otišao sam u njihove bivše baze, gde sam video kukaste krstove, knjige o SS-u, knjige o Musoliniju“, naglašava novinarak u apelu.

Govoreći o Ukrajini, Bjanki je istakao da je to „država koja je prestala da bude demokratska 2014. kao rezultat neonacističkog puča“. Novinar je optužio i aktuelnog predsednika zemlje, ističući da u njegovim rečima i obećanjima nema istine.

„Rusija nema problema, može da potraje. Ima žito, pšenicu, sirovine, naftu, gas, beskrajnu i slabo naseljenu teritoriju“, rezimirao je novinar u obraćanju italijanskom lideru.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Kurir
Foto: Printscreen YouTube / Vasy Vasy_1

YOU MAY LIKE