Chicago
34°
Ведро
6:57 am4:20 pm CST
Осећај: 28°F
Ветар: 7mph SSW
Влажност: 75%
Притисак: 29.88"Hg
УВ индекс: 0
ПетСубНед
43/39°F
43/37°F
41/32°F

Published 2 godine ranije

By admin

ITALIJANI RAZOTRKILI PREVARU: Naoružanje za Ukrajinu pakuju kao humanitarnu pomoć!

Oružje u Ukrajinu se šalje sa aerodroma Galileo Galilej u Pizi sakriveno u sanducima koji su obeleženi kao humanitarna pomoć, saopštio je levičarski Sindikat USB u Livornu, pozivajući svoje članove na protest povodom ovog otkrića.

“Neki radnici civilnog aerodroma Galileo Galilej u Pizi obavestili su nas o veoma ozbiljnoj stvari: ‘humanitarni’ teretni letovi sa civilnog aerodroma bi trebali da budu ispunjeni namirnicama, hranom, lekovima i drugim stvarima korisnim za izmučeno ukrajinsko stanovništvo. Ali nije tako”, kažu u sindikatu.

Prema svedočenju radnika raspoređenih na utovaru, kada su se našli ispod aviona, zatekli su sanduke pune raznih vrsta oružja, municije i eksploziva.

“Gorko i strašno iznenađenje, koje potvrđuje ratnu klimu u koju nas naša vlada uvlači. Suočeni sa ovom veoma ozbiljnom činjenicom, radnici su odbili da utovare teret”, kažu u sindikatu.

To su avioni koji prvo sleću na baze SAD/NATO u Poljskoj, a zatim se šalju u Ukrajinu.

“Oštro osuđujemo ovo cinično korišćenje humanitarne pomoći za podsticanje rata u Ukrajini”, saopštili su.

Sindikat je zatražio od struktura kontrole vazdušnog saobraćaja na civilnom aerodromu da odmah prekinu ove letove smrti.

On je pozvao radnike da „odbiju da utovaraju oružje i eksploziv koji potpomaže spiralu rata koja se može zaustaviti samo trenutnim prekidom vatre i ponovnim pokretanjem mirovnih pregovora”.

Na kraju, pozvali su građane da učestvuju u demonstracijama koje će se održati u subotu 19. marta ispred aerodroma Galileo Galilej (15 časova).

“Iz Toskane treba da idu mostovi mira, a ne ratni letovi”, poručili su u sindikatu.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Novosti
Foto: Pixabay

YOU MAY LIKE