Chicago, IL
81°
Partly Cloudy
5:24 am8:09 pm CDT
Feels like: 82°F
Wind: 14mph SW
Humidity: 52%
Pressure: 29.79"Hg
UV index: 2
6 pm7 pm8 pm9 pm10 pm
79°F
79°F
75°F
72°F
70°F
TueWedThuFriSat
86°F / 61°F
75°F / 57°F
75°F / 61°F
79°F / 63°F
73°F / 59°F

Published 1 year ago

By Serbian Times

ISTRAGA OTKRILA: Bosanski kriminalci hteli da poliju Senidu kiselinom!

Policija Kantona Sarajevo već dve godine radi na predmetu Sky u okviru kojeg je uhapšen velik broj ljudi koje se dovode u vezu s počinjenjem raznih krivičnim delima, piše Klix.

Hayat TV: Kriminalci su imali plan kako nauditi Senidi
Televizija Hayat je u posjedu dijela izveštaja operativnih akcija sarajevske policije koje su sprovedene u saradnji s EUROPOL-om i drugim agencijama. Ali ono što je šokiralo tamošnju javnost je detalj o predmetu protiv Admira Arnautovića, Adnana Maglića i njihove grupe u delu koji govori o planu nanošenja teških povreda popularnoj pevačici Senidi, pravog imena Senida Hajdarpašić.

U izveštaju se navodi da su u više navrata, koristeći aplikaciju Sky Ecc, planirali i podsticali njima poznate osobe da izvrše fizički napad na Senidu tokom njenog boravka u Sarajevu ili na drugim lokacijama, tako da je prebiju, rane ili da je poliju kiselinom po licu, svesni da će joj na takav način naneti teške povrede ili joj teško narušiti zdravlje.

PROČITAJTE VIŠE:

Švercali su drogu širom Europe
U objavljenom delu izveštaja navodi se i kako su Arnautović i Maglić osumnjičeni da su od polovine 2019. na području Hrvatske, Srbije, BiH, Slovenije, Crne Gore, Austrije, Nemačke, Švajcarske, Nizozemske, Belgije, Španije i Južne Amerike organizovali međunarodnu organizaciju koja je prevozila i prodavala kokain, marihuanu i amfetamin. Osumnjičeni Arnautović i Maglić, ali i još nekoliko članova njihove organizacije, trenutno su u pritvoru.

Policija Kantona Sarajevo dostavila je izveštaje i informacije za oko sto osoba za kaznena dela organizovanog kriminala u vezi s trgovinom narkoticima, pranjem novca, građevinskom mafijom, visokom korupcijom koja seže do političkih stranki, njihovog finansiranja, kao i finansiranja njihovih predizbornih kampanja. Takođe, sarajevska policija je tokom brojnih akcija počela čistiti i svoje redove, pa tako među uhapšenima ima i policijskih službenika koji su sarađivali sa kriminalcima.

POVEZANE TEME:

LEGENDA SRBIJE: Kako je Jova, “plešući policajac”, sa beogradskog asfalta došao do ulica Londona!

SREĆNO, ŽIVANE: Najstariji Ariljac oduvao svećicu s brojem 106 i podelio tajnu dugog života! (FOTO)

IVANIŠEVIĆ OTVORIO DUŠU: Nole može da urla i da me psuje, ali mora da pobeđuje, i ja sam bio lud!

Izvor: Index.hr
Foto: Printscreen Facebook

YOU MAY LIKE