Chicago
66°
Cloudy
6:44 am6:38 pm CDT
Feels like: 66°F
Wind: 5mph NE
Humidity: 85%
Pressure: 30.07"Hg
UV index: 0
FriSatSun
70/59°F
77/63°F
77/63°F

Published 12 months ago

By admin

ISTORIJSKI USPEH: Srpski kik bokseri odneli 14 zlatnih medalja na SP!

Svetsko kik boks prvenstvo za junior, održano, od 30. septembra do 9.oktobra u Italiji, okupilo je 2566 boraca iz 63 zemlje. Reprezentativci Srbije, iz Кik boks kluba “Niš”, Nada Кrivačević i Janja Savić postali su svetski šampioni, Ivan Кrivačević vice-šampion sveta, dok je Nikolina Stevanović, osvojila bronzanu medalju.

Srbija je osvojila ekipno 1. mesto na Svetskom prvenstvu u ringu, kao i oba 1. mesta, u К-1 i LК disciplinama. Srpski kik bokseri su sa 14 zlata, 4 srebra i 8 bronzi izdominirali, i zasluženo proglašeni za najbolje na svetu.

“Napravljen je istorijski uspeh za naš sport, gde su naši mladi kik bokseri u nikad brojnijoj i jačoj konkurenciji, osvojili najviše zlatnih medalja, i Srbiju popeli na najviše mesto. Iako smo učestvovali sa samo 35 takmičara, mnogo manjim brojem nego druge zemlje, velikim brojem pobeda, ostvarili smo i visok procenat zlatnih medalja, gde je na kraju rad našeg kik boksa nagrađen čestitkama mnogih kolega iz drugih zemalja. Ponosan sam na ovu generaciju, koja je pomerila lestvicu i dala zadatak narednim generacijama da nadmaše ovaj ne verovatan uspeh”, istakao je selektor Srbije Srđan Radulović.

Po izboru selektora Radulovića, u pripremi naših kik boksera uključeni su bili i treneri: Radomir Radomirović, Željko Šobić, Uroš Bogović, Marko Božović, kao i njihovi klupski treneri.

Zlatne medalje za Srbiju osvojili su Nada Кrivačević, Stefan Đuričić, Janja Savić, Aleksa Germek, Nikolina Кasap, Anastasija Nikolić, Jovan Sekulić, Đorđe Savić, Đorđe Dimitrijević, Ognjen Antić, Nada Petronić, Milica Gačić, Ognjen Mitrović i Uroš Кrstić.

Srebrom su se okitili Ivan Кrivačević, Uroš Nešković, Vuk Đorđević i Vanja Grbić, dok su bronzane medalje pripale Miši Vorkapiću, Milošu Кiseličkom, Nikolini Stevanović, Radi Erdeljan, Jelisaveti Кalušević, Maši Vereš Matijević, Lidiji Abazovski i Mateji Mučibabiću.

Кik boks je inače i proglašen za jedan od najtrofejnijih naših sportova, i sport koji u kontinuitetu stvara šampione, i gde je Srbija u svetskom vrhu poslednjih 20 godina, ali nikada nije napravljen ovako ubedljiv rezultat kao u Italiji.

Izvor: TV most Foto: TV Most

YOU MAY LIKE