Connect with us

Biznis

ISTINA O SLOBODNIM RADIKALIMA: Kako utiču na oštećenje ćelija i možemo li sprečiti i lečiti mnoge bolesti koje uzrokuju?

Published

on

Zdrava ishrana i fizička aktivnost dva su najvažnija faktora kod održavanja dobrog imuniteta, i zaštite organizma od slobodnih radikala koji napadaju ćelije našeg tela i uzrokuju njihovo uništavanje. Kada lekari i nutricionist kažu “zdrava ishrana”, misle na izbalansiranu ishranu bogatu antioksidansima.

Temom antioksidanasa, molekula koji stabilizuju i sprečavaju pokretanje oksidativnog stresa bavili smo se ranije. Ovog puta želimo da vam približimo temu slobodnih radikala i polifenola.

Slobodni radikali predstavljaju molekule jedinjenja kiseonika sa jednim ili više nesparenih (slobodnih) elektrona u svojoj spoljašnjoj ljusci, koji nastoje da se povežu u stabilniji spoj oduzimanjem elektrona nekom drugom spoju. Elektrone često oduzimaju belančevinama, lipidima i ugljenim hidratima koji su gradivni elementi ćelija, čime pokreću štetnu lančanu reakciju koja se naziva oksidativni stres. Ćelije tako gube svoj integritet i postaju oštećene ili potpuno nefunkcionalne, i tada dolazi do razvoja mnogih bolesti.

Slobodne radikale i oksidativni stres, stručnjaci povezuju sa kardiovaskularnim bolestima, dijabetesom, raznim vrstama karcinoma, starenjem, Parkinsonovom i Alchajmerovom bolešću, a taj spisak, nažalost, nije konačan i stalno se dopunjuje

U zdravom ljudskom organizmu odnos antioksidanasa je izbalansiran, međutim, različita stanja kao što su stres, izloženost različitim toksinima, teškim metalima, raznim vrstama zračenja, pesticidima ili nekim lekovima, neizbalansirana ishrana, zagađenje, pušenje i fizička neaktivnost, remete oksidativni balans i izazivaju kaskadu akutnih i hroničnih bolesti.

Slobodne radikale i oksidativni stres, stručnjaci povezuju sa kardiovaskularnim bolestima, dijabetesom, raznim vrstama karcinoma, starenjem, Parkinsonovom i Alchajmerovom bolešću, a taj spisak, nažalost, nije konačan i stalno se dopunjuje.

Poslednjih godina poraslo je interesovanje za voće i povrće koje sadrži visoke koncentracije polifenola – mikronutrijenata koji predstavljaju najmoćnije prirodne antioksidanse. Među polifenolima posebno interesantni su antocijanini i proantocijanidini, kojima obiluju bobice SIBIRSKE ARONIJE.

MOĆNI ANTIOKSIDANT U JEDNOJ BOBICI: Sibirska aronija

Kod obe grupe jedinjenja su pokazani izraziti antioksidativni efekti, tako da se sa sigurnošću može konstatovati da SIBIRSKA ARONIJA ima najveću antioksidativnu moć u odnosu na ostalo voće i njihove sokove (kupine, borovnice, ribizle itd).

Upravo zahvaljujući antioksidativnom i antiinflamatornom delovanju, SIBIRSKA ARONIJA efikasno štiti ćelije čitavog organizma i njihov genetski materijal od oštećenja, usporava starenje i deluje kod vrlo širokog spektra bolesti.

ArmedinaUSA sok “Aronia Treasure” dobija se od SIBIRSKE ARONIJE koja raste na severu evroazijskog kontinenta na temperaturama koje su većim delom godine ispod 0 stepeni Celzijusovih, na prostoru udaljenom najmanje 500 milja od prvih industrijskih zona

U.S. Department of Agriculture (USDA) precizirao je ORAC (Oxygen Radical Absorbanc Capacity) vrednost Sibirske Aronije od 16,062 μmolTE/100g voća, što je najveća vrednost u odnosu na do sada ispitano voće i povrće.

ArmedinaUSA sok “Aronia Treasure” dobija se od SIBIRSKE ARONIJE koja raste na severu evroazijskog kontinenta na temperaturama koje su većim delom godine ispod 0 stepeni Celzijusovih, na prostoru udaljenom najmanje 500 milja od prvih industrijskih zona.

Sok “Aronia Treasure” je od 100% ceđene aronije, bez dodavanja vode, aditiva, konzervanasa, emulgatora, šećera, a takođe ne sadrži ni gluten. Merenja u “Brunswick Laboratories” pokazala su da “Aronia Treasure” antioksidantski nivo ORAC6 iznosi preko 20,000 jedinica u preporučenoj dnevnoj dozi od 50 ml.

KONCENTROVANO ZDRAVLJE: Jedna flaša “Aronia Treasure” dovoljna za dve nedelje

Jedna flaša “Aronia Treasure” sadrži 750 ml soka što je dovoljno za dve nedelje uzimanja. Otvorenu flašu je potrebno čuvati u frižideru.

Poručite svoju dozu putem sajta www.ArmedinaUSA.com ili putem Amazona. Više informacija možete dobiti i pozivom na broj (650) 666 – 2444.

Tekst: P.R. Foto: Aronia Treasure

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement