Connect with us

Dijaspora

ISTIČE VREME ZA MALOG TADIJU: Još 30.000 dolara neophodno za njegovo lečenje!

Published

on

Ovo je šansa koju ne bismo smeli da izgubimo! Da je život nepredvidiv i nepravedan, uviđamo svi, a ponajviše porodice koje se svakodnevno bore za još jedan dan života svojih najmilijih. Udružimo snage i pomozimo malom Tadiji da dobije osmeh i srećno detinjstvo kao sva druga deca.

Osim ogromne sume novca koji treba prikupiti, dodatan problem u Tadijinom slučaju predstavlja i vreme. Naime, njemu je ostalo manje od 14 dana da prikupi potrebna sredstva za terapiju koju mora da primi što pre.

Naime, njihovom sinu Tadiji (7), obolelom od cerebralne paralize, je potrebna hitna operacija leđne rizoromije u Dečjoj bolnici u Sent Luisu, američka država Mizuri, pa su se tim povodom obratili javnosti otvorenim pismom:

“Potrebna nam je pomoć jer se borimo da obezbedimo sinu operaciju selektivne leđne rizotomije (SDR) u Dečjoj bolnici St. Louis, Missouri, SAD.

Naš sin Tadija ima 7 godina i ima cerebralnu paralizu (Cerebralis G801 Diplegia spastica).

Tadija je rođen kao normalno dete, sa ocenom 9. Počeo je da hoda sa 18 meseci, ali je hodao nepravilno. Ubrzo smo shvatili da nešto nije u redu i odmah potražili specijalizovanu pomoć. Tada mu je dijagnostikovana cerebralna paraliza i započeo je hormonalnu i fizikalnu terapiju.

Neprekidno je pohađao nekoliko fizičkih terapija, uključujući Bobath i Madek metode.

Tadija je veoma srećno, radosno i inteligentno dete, puno života i veliki je boracu. Do sada je prošao kroz mnoge programe rehabilitacije. Uspeli smo da mu pružimo svaki poznat i dostupan tretman. Budući da je dečak koji raste, većina dosadašnjih rezultata postaje uzaludna, što je rezultiralo time da nije imao napredak u svojim motoričkim sposobnostima u proteklih 12 meseci. Došli smo u poziciju da tražimo radikalno rešenje i imali smo sreću da Tadiju pregleda dr. Park, poznati neurolog pomenute bolnice iz Sent Luisa. Toplo nam je preporučio SDR operaciju.

Svetski je poznat po tome i obavio je preko 4.000 ovakvih operacija. Snažno veruje da je Tadija odličan kandidat za tu operaciju i da će omogućiti Tadiji da hoda u budućnosti. Ako ne dođe do te operacije, može doći do trajne paralize.

Nažalost, potrebna suma za SDR operaciju i obaveznu ortopedsku hirurgiju koja sledi je 30.000 USD (novac možete uplatiti na GoFund linku OVDE).

Naša zemlja, Srbija, više ne finansira SDR u inostranstvu, bez obzira što nema domaću alternativu, pa smo suočeni sa krajnje očajnom situacijom.

Finansijski smo iscrpljeni i jedva uspevamo da održimo korak sa redovnim dnevnim troškovima, od nekoliko fizikalnih terapija do posebnih potreba za našeg sina.

Zbog toga smo prisiljeni potražiti pomoć.

Veoma smo zahvalni na bilo kojoj donaciji koja će našem sinu omogućiti operaciju kako bi mogao da hoda, ima srećno detinjstvo i plodonosan život.

Puno vam hvala što ste ovo pročitali, podelili ovaj post i donirali. Veoma smo zahvalni na tome.

S poštovanjem,

Tadijini roditelji,

Marijana i Petar Prijić

*Novac za Tadijinu operaciju možete uplatiti na GoFund linku OVDE.

Izvor: Serbian Times Foto: Privatna arhiva

Advertisement