Connect with us

Balkan

“ISPRAĆAJ PROROKA U ZEMLJU ŽIVIH”: Izašla velika monografija o upokojenom vladiki Atanasiju!

Published

on

Monografija pod naslovom “Ispraćaj proroka u Zemlju živih – Spomenica o blaženom usnuću Vladike Atanasija (1938-2021)” izlazi povodom 40-dnevnog Parastosa upokojenom vladiki.

Izdavač je Manastir Tvrdoš, a urednik i priređivač je Episkop zapadnoamerički Maksim. Кnjiga ima 252 strane i ilustrovana je sa preko 380 reprodukcija (od kojih je većina u koloru) koje, koliko je bilo moguće, hronološkim redom prate život Episkopa Atanasija Jevtića, od detinjstva u rodnom selu Brdarici, preko studentskih i monaških dana, njegovih putovanja po hrišćanskom Istoku i Zapadu, do posednjih dana u Trebinju.

Monografija sadrži preko 65 autorskih tekstova ličnosti iz crkvenog i javnog života koje su u kratkom roku od upokojenja Vladike Atanasija do ulaska knjige u štampu poslali svoje telegrame, poruke i osvrte.

"Bog je stvorio čoveka, a Biblija je naučno zasnovana, za razliku od Teorije evolucije!", tvrdi uvaženi profesor genetike sa Univerziteta Alberta!

Posted by Serbian Times on Thursday, April 8, 2021

Među njima su šestorica poglavara Pravoslavnih autokefalnih Crkava, desetine Episkopa, sveštenika, svetogorskih staraca, teologa iz čitavog sveta, književnika i dece! Snažne lične poruke, autentična svedočenja, poetski opisi i dirljivi zapisi iskustva druženja i života sa Vladikom Atanasijem, u sprezi sa citatima Blaženopočivšeg, ovoj knjizi daju pečat neporecive iskrenosti i realizma.

Na prednjoj korici je fotografija Vladike Atanasija okruženog decom u hramu Vaskrsenja u Prebilovcima 2019. godine, dok je na poleđini prikazana kupola istog hrama sa proslavljenim Novomučenicima kojima je u susret otišao ovaj Arhijerej Crkve Hristove.

Predgovor je napisao Episkop Dimitrije.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Atanasije.org
Foto: Printscreen YouTube / Телевизија Храм

Advertisement