Published 3 months ago

By Serbian Times

ISPOVEST SRPSKOG KAMIONDŽIJE SA JARINJA: Čekamo satima, policajac me pitao “znaš li gde si došao”! (VIDEO)

Nakon što je srpska policija uhapsila grupu kosovskih specijalaca na području centralne Srbije, prištinska vlada odgovorila je zabranom ulaska srpske robe na Kosovo i Metohiju. Na adminstrativnom prelazu Jarinje stvorena je kilometarska kolona u kojoj se nalaze kamioni, a putnička vozila za sada nesmetano prolaze.

-Čekam od juče od podne, doneta je samo odjednom odluka da se zabrani prelaz teretnjaka. Svi smo tu u kamionima već satima, neizvesnot je velika. Kako će i šta će biti ne znamo. Ovo nije prvi put, svako malo se granica zatvara. Dokle će, videćemo. Koji god je politički problem ide po nama vozačima. Kad god prilazimo granici ne znamo šta će nas snaći, rekao je za RINU vozač kamiona Ramiz Beganović.

Policajac Albanac pitao Srbina – Znaš li gde si došao?

Iako je putničkim vozilima prelaz adminstrativnog prelaza dozvoljen, vozači ipak sa dozom neizvesnosti stižu na Jarinje, jer kako kažu, nikad se ne zna šta može da ih zatekne na granici.

-Prošao sam noćas oko jedan sat posle ponoći, i sad se vraćam. Prošao sam bez problema kao vozač putničkog automobila, nema gužve. Na granici nije bilo problema, ali u Kosovskoj Mitrovici mi je prišao jedan “njihov” policajac i pitao “znaš li gde si došao”, ja sam rekao da znam i da sam došao u moju kuću, ali on je to svoje potanje opet ponovio. Šta vam kažem, nikad nije sigurno, ali borimo se kako moramo, rekao je Ivan iz Kosovske Mitrovice.

Odluku o zabrani ulaska kamiona iz centralne Srbije saopštio je ministar unutrašnjih poslova privremenih institucija u Prištini Dželjalj Svečlja i naveo da je mera donešena iz bezbedonsonih razloga, kao i da će se sprovoditi do nove bezbednosne procene.

POVEZANE TEME:

NAJVEĆI SRBOMRZAC PROVOCIRA: Austrijski NATO lobista poziva na bombardovanje Srbije zbog Kosova! (FOTO)

BORELJ ODGOVORIO KURTIJU: Plan za deeskalaciju se ne bavi ključnim problemima koji su izazvali krizu!

MUNJEVITA AKCIJA NAŠIH SNAGA: U Srbiji uhapšena tri naoružana specijalca sa Kosova i Metohije!

Izvor: RINA
Foto: RINA

YOU MAY LIKE