Chicago, IL
61°
Partly Cloudy
6:30 am5:36 pm CST
Feels like: 61°F
Wind: 9mph S
Humidity: 41%
Pressure: 29.54"Hg
UV index: 0
10 pm11 pm12 am1 am2 am
61°F
59°F
55°F
55°F
55°F
TueWedThuFriSat
68°F / 27°F
34°F / 21°F
46°F / 32°F
48°F / 37°F
59°F / 48°F

Published 12 months ago

By Serbian Times

ISPOVEST SRBINA IZ ZATVORA U AUSTRIJI: Pljačkao sam da vratim kockarske dugove, najteže noći sa Čečenom u ćeliji!

Radislav Aleksić (28) iz Pećinaca robijao je dve i po godine u zatvoru u Austriji nakon razbojništava koja je počinio zbog kockarskih dugova.

Živeo sam uvek na granici i rubu zdravog razuma! Nikada nikome ne bih poželeo da prođe trnovit put kojim sam ja koračao i zato molim omladinu da se ne bavi kriminalom, kockom i da živi pošteno – kaže on.

Aleksić dodaje da se svojom pričom ne ponosi, ali da je se ni ne stidi.

Počeo sam sa pljačkama još kao klinac, a 2016. zbog brojnih provala odlazim u Crnu Goru, gde sam pomislio da ću se smiriti i promeniti. Međutim, brzo sam nastavio poznatim putem i upoznajem dvojicu braće, s kojima kradem po prodavnicama, trafikama i parfimerijama – kaže Aleksić i dodaje da nakon brojnih pljački beži u Nemačku.

Kako tvrdi naš sagovornik, u Austriji i Nemačkoj upoznaje novu ekipu.

Čim sam došao u Austriju nabavio sam lažna dokumenta koja su me koštala 70 evra. Otvorio sam i građevinsku firmu preko koje smo prali novac – tvrdi Aleksić i dodaje da je tada upoznao državljanina BiH s kojim kreće , kako sam navodi, u ozbiljnija krivična dela.

Napravi smo razrađenu šemu po kojoj smo krali cigare na benzinskim pumpama, koje su zaista skupe i prodavali ih na crno. Takođe, parfimerije poznatih brendova smo pelješili. Napravili smo rekord za mesec i po dana gde smo opljačkali 100 objekata. Osilili bi se nakon svake pljačke, a inače, imali smo slobodno samo petkom, jer je tog dana ozbiljna provera na auto-putevima – navodi on i dodaje:

Kolega i ja smo imali veliki peh kada smo 2018. pobegli u Italiju. Desila nam se stravična saobraćajna nesreća u kojoj je moj saradnik završio u bolnici, dok sam ja uhapšen.

Naš sagovornik tvrdi da je zvao prijatelje da mu plate kauciju, što su oni i učinili, a onda beži iz Italije.

Usput, dok smo se vraćali iz Italije, na teritoriji Austrije ukrali smo boksove cigara na pumpi, čija je vrednost bila 10.000 evra. Međutim, tada su nas dočekali specijalci i uhapšeni smo. Odvode me u ozloglašeni zatvor koji se nalazi tik do granice sa Češkom – kaže Aleksić i dodaje da je tamo za dve i po godine proživeo pravu golgotu.

Aleksić navodi da se nakon odležane kazne pokajao:

Porodica mi se raspala, verenica koju volim najviše na svetu ostavila me je i ne želi ni da čuje za mene, ali želim da poručim da sam odlučio da se promenim i da sam sada čak i na lečenju od kocke, zbog koje sam i ušao u kriminal. Zelenaši mi i sad dišu za vratom. Nadam se da ću uskoro srediti svoj život i izlečiti se od poroka.

Bivši robijaš Radislav Aleksić kaže da je u zatvoru prvo bio u samici.

Dva dana sam bio bez vode i hrane, nisam znao jezik i dozivao sam pomoć. Niko se nije odazivao na moje lupanje o ćelijska vrata. Prozor na ćeliji je bio toliko mali da ni glava ne bi mogla da prođe. Čučavac, goli beton i strunjača umesto kreveta – objašnjava Aleksić.

Nakon četiri dana prebačen je na drugi sprat.

Završio sam sa Čečenom u ćeliji koji je dobio robiju od 18 godina zbog ubistva babe. S njim je na početku bilo sve uredu, a kasnije sam počeo da ga se plašim i to nakon što sam slučajno na tanjir stavio svinjsko meso. Imao je psihičkih problema, bilo je strašno i zaspati pored njega – rekao je on i dodao da je jednom

Čečen pokušao da zadavi psihologa koji je došao u redovnu kontrolu.

Moja agonija se završila, pa sam otišao na treći sprat gde sam bio sa Hrvatom, Crnogorcem, Bosancem i dvojicom nemačkih državljana.

SAZNAJTE VIŠE:

FAŠISTI, SKINITE UKRAJINSKU ZASTAVU! Veliki protest u Češkoj, traže od vlade da prekine da daje oružje Kijevu!

FAŠISTI, SKINITE UKRAJINSKU ZASTAVU! Veliki protest u Češkoj, traže od vlade da prekine da daje oružje Kijevu!

TEŠKA SUDBINA DEČAKA UBIJENOG U DANSKOJ: Nenad je u životu imao samo majku i druga koji je stradao sa njim! (FOTO)

Izvor: Kurir
Foto: Privatna arhiva

YOU MAY LIKE