Chicago
61°
Cloudy
5:15 am8:23 pm CDT
Feels like: 57°F
Wind: 10mph N
Humidity: 72%
Pressure: 29.89"Hg
UV index: 0
ThuFriSat
70/55°F
73/61°F
81/61°F

Published 2 weeks ago

By Serbian Times

ISPOVEST MEŠTANINA DUBONE: Otac masovnog ubice se hvalio kako može da naoruža pola Srbije u slučaju rata!

Meštanin Dubone, sela u kojem se dogodilo masovno ubistvo, Dejan Mladenović izjavio je u emisiji Rekonstrukcija na N1 da su oni mala sredina i da “dele bol na ravne časti”.

Kako je rekao, „samo selo sve to teško podnosi“.

„Mi smo jedna mala sredina, Dubona broji svega nešto više od hiljadu stanovnika, svi se međusobno poznajemo, imamo verovatno više empatije nego neki veliki gradovi, delimo tu bol na ravne časti, da se tako izrazim“, kaže.

Ističe da će neki od ranjenih, nažalost, ostati i trajni invalidi.

„Samo dan nakon toga, svako ko je slavio krsnu slavu u selu, nije slavio, obeležio je samo u krugu porodice, u znak poštovanja prema stradalima i ranjenima“, kaže Mladenović.

Kaže i da „ništa nije ukazivalo na nešto ovakvih srazmera“.

„Jesu oni kao porodica u potpunosti asocijalnog tipa, problematična, on pogotovo, koliko ja znam, a znam dobro, bivalo je raznih napada na komšije, prolaznike, čak i ubijanja pasa lutalica, komšijskih pasa, jedna porodica katastrofalnog ponašanja“, kaže Mladenović.

Mladenović, na pitanje da li im smeta što se o tragediji u Beogradu više govori, kaže – naravno.

„Ipak je to nama ovde trn u oku, rana koju svi delimo i dalje je rovita, i dalje boli jako, da to neko svesno i možda čak i namerno stavlja u zapećak, to zaista bode oči. Gubitak i bol ne može ništa da nadomesti, ali jedan ljudski čin bi bio da se neko pojavi, izjavi saučešće porodicama, pruži neku reč utehe, uradi možda nešto konkretno po pitanju bezbednosti u selu, ali sve je to izostalo“, kaže on.

PROČITAJTE VIŠE:

Dodaje da su „svi u selu znali da otac počinioca ima oružja u velikom broju u nelegalnom posedu“.

„On se hvalio mnogo pre ovoga, da u slučaju rata može da naoruža pola Srbije. Niko se nije osećao bezbedno, nismo znali da li mu je oduzeto sve, ali je on bio na slobodi, sama ta činjenica je ulivala dodatni strah svima nama, jer smo znali o kakvoj se osobi radi. On je slavio krsnu slavu, čak je zahtevao od policije da ga puste u crkvu, ponašao se normalno, kao da njegov sin ništa nije uradio, ne znam kako da nazovem taj propust u radu policije“, kaže Mladenović.

Ističe i da „krv ne može da bude na rukama samo te osobe, već i one osobe koja mu je dozvolila da to uradi, jer mu je vraćala oružje“.

Mladenović kaže da je individualna tema kako je ko podneo to.

„Svako je podneo teško, neko manje, neko više. Treba da postoji prisustvo policije u školama, posebno nakon jednog ovakvog događaja, ali to je po mom mišljenju lečenje posledica, a ne uzroka, da je to preventivno urađeno, do ovoga ne bi ni došlo. Uvodi sigurnost, ali i podseća na događaj i to ima određenu težinu koju vuče sa sobom. Čuo sam jednog klinca u prodavnici, kaže ne sme da izađe iz prodavnice, pretrči samo do škole, jer se plaši ubice, ta rečenica malog deteta teži tonu, ističe težinu događaja“, kaže Mladenović.

Seća se da je te noći bila „jeziva situacija“.

„Da budete u situaciji da ste sa polovinom meštana sela na istom mestu, da se čuje samo jauk roditelja i govor policije, to je izrazito jeziva situacija i nešto što će ostati svima nama urezano u sećanju dok smo živi“, kaže Mladenović.

POVEZANE TEME:

PREBAČEN U ZATVORSKU BOLNICU: Masovni ubica iz Mladenovca podvrgnut psihijatrijskom veštačenju!

PODVIG VREDAN DIVLJENA: Nikola rukom razvalio daske na prozoru kako bi spasio bolesnog čoveka! (FOTO)

ODOBRENA REKONSTRUKCIJA RIBNIKARA: Ispunjen jedan od zahteva roditelja!

POTRESNO OTVORENO PISMO: Majka stradale devojčice se obratila roditeljima dečaka ubice!

Izvor: N1
Foto: Printscreen N1 Video

YOU MAY LIKE

SRBIJA SVETSKI ŠAMPION U BASKETU: Amerika pala u finalu posle najvećeg preokreta u istoriji! (VIDEO)
OVO JE RUSKINJA UBIJENA SA DETETOM U PANČEVU: Olga je u Srbiju došla u potrazi za poslom i boljim životom!
PONOSNO PREDSTAVLJA OTADŽBINU: Jokić govorio o Srbiji, popularnosti u Somboru, pa zbunio odgovorom o Kalemegdanu! (VIDEO)
SRPKINJA I NAJMOĆNIJA ŽENA EVROPE: Udali su je za gej sultana koji joj je oslepeo braću, a onda je njen štićenik preuzeo tron!
ANĐEOSKIM GLASOM DIRNULA SRBIJU: Marija (8) otpevala premoćnu pesmu o domovini i raspametila publiku! (VIDEO)
PODRŠKA IZ PARIZA: Francuska teniserka igra u patikama sa srpskom trobojkom i hramom Svetog Save! (FOTO)
GENIJALNI JOKIĆ DOVEO DENVER DO PRVE POBEDE U FINALU: Srpski košarkaš upisao tripl-dabl i oborio rekord star 25 godina (VIDEO)
KOSOVO JE SRCE SRBIJE, NEKA CEO SVET NAUČI: Mirotić poslao moćnu poruku Novaku Đokoviću!