Chicago, IL
54°
Cloudy
7:06 am4:19 pm CST
Feels like: 48°F
Wind: 13mph S
Humidity: 87%
Pressure: 29.65"Hg
UV index: 0
3 am4 am5 am6 am7 am
54°F
54°F
52°F
54°F
54°F
SunMonTueWedThu
36°F / 25°F
37°F / 30°F
37°F / 25°F
37°F / 30°F
46°F / 34°F

Published 2 years ago

By admin

ISPOVEST JOKIĆA ZA SPORTS ILUSTREJTED: Sve dosadi, postoje stvari koje volim više od košarke!

Još jednom je MVP potvrdio da ga ne zanima da se trka u popularnosti. Nikola Jokić zvezda je velikog teksta renomiranog magazina „Sports Illustrated“, u kom je opisano kako nema status kakav zaslužuje.

„Nikola Jokić se gubi među zvezdama, i on je sasvim OK sa tim“, naslov je teksta koji podseća da MVP zaslužuje daleko više pažnje u NBA lige.

“Aktuelni MVP ne privlači pažnju drugih vodećih ljudi NBA lige, ali centar Nagetsa je prilično zadovoljan svojim statusom u ligi”, navodi autor Roan Nadkarni.

On podseća da Nikola sam vuče ekipu bez drugog i trećeg najboljeg igrača, Mareja i Portera.

“Protivnici se plaše Jokića jer je on čovek-ekipa koja uništava, nosio je iscrpljeni tim Nagetsa koji počinje da pronalazi svoj ritam krajem sezone. Posle početka godine i 18–18, Denver je imao 22–8, uključujući čak 12 pobeda u poslednjih 14 utakmica. I sve to pokreće najnezahtevnija superzvezda na svetu, ona koja dobija mnogo više pažnje na terenu nego van njega. Onaj koji nikada nije ni sanjao da bude Ol-star ili MVP lige”, navodi autor teksta.

Nadovezao se i Jokić.

„Ne, o tome ne možete da sanjate. Čak i kada sam došao ovde, nisam razmišljao o tome da igram. Došao sam samo da vežbam i da na neki način budem ‘NBA igrač’, tako da nikad ne sanjam o tome. Nemam ciljeve u svom životu. Samo ide sve svojim tokom. Ne znam. Neke noći su samo igranje košarke. Neke noći su takmičenje. Neke noći su strah od poraza. Nikada nije jedna stvar u pitanju. Znam da neki momci žele da budu najbolji ili šta već. Ja nemam taj problem. Znam da ima boljih igrača od mene, a biće i boljih od mene u budućnosti.”

Dobio je i pitanje da li bi voleo da bude jedno od zaštitnih lica NBA lige.

„Ne razmišljam o tome. Bila bi to zaista lepa stvar, da. Ali ne želim to niti mi to treba. Dobro sam s tim gde sam trenutno, zadovoljan sam svojim statusom u NBA“.

Želeo je autor da natera Jokića da prizna da li je dominacija protiv odbrana svake noći neverovatno zabavna?

„Reći ću da volim sladoled najviše na svetu. Ali posle 10 dana sladoleda, to vam dosadi. Postoje druge stvari koje volim jednako ili više od košarke.”

Sve to impresioniralo je autora.

“Jokićeva ravnodušnost prema sopstvenom uspehu jedna je od mnogih osobina koje ga izdvajaju među sadašnjim NBA superzvezdama. Nije da je brend superzvezde ovog 27-godišnjaka jači od njegovih savremenika. Ali svakako je drugačiji”, naveo je Nadkarni.

Denver želi marketinški više da ispromoviše Jokića, ali to je teško, Nikola čak ni nema naloge na društvenim mrežama.

“Jokićevo lično odbijanje da iskoristi zamke slave očigledno otežava uspeh Denvera da odjekne na nacionalnom nivou. Ali njegova ličnost nije ‘nula’. Saigrači kažu da opravdava nadimak Džoker. Mnogi čak kažu da je on vrhunski imitator, sa neobičnom sposobnošću da oponaša način na koji Meloun korača dok je ljut, ili grimasu koju Brin Forbs pravi nakon što ubaci trojku.”

Sam Majkl Meloun, koji je, između ostalih, trenirao Lebrona, Stefa Karija i Krisa Pola, dobro je znao kako da usmeri Nikolu.

„Ono u čemu sam uvek uživao kod Nikole je nedostatak ega. Svi imamo ego. Nikola je tako ‘na zemlji’, tako je to minimalan ego. Mislim da kada momci dođu sa strane ovde, svi znaju da je to Nikolin tim, ali su zadivljeni kako je i on jedan od momaka.”

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Nova.rs
Foto: Printscreen Instagram @nuggets

YOU MAY LIKE