Connect with us

Amerika

ISPLATI SE BITI VREDAN: Srednjoškolac sam očistio grad posle protesta, pa dobio na poklon auto i stipendiju

Published

on

Kad je osamnaestogodišnji Antonio Gvin video razmere štete nastale nakon protesta u svom rodnom Bafalu, zgrabio je metlu i sam počeo da čisti ulice, nakon čega mu je jedan njegov sugrađanin u znak zahvalnost poklonio automobil.

S uklanjanjem otpada počeo je u 2 sata nakon ponoći u ponedeljak i nije stao idućih 10 sati.

Kada je kasnije tokom jutra na ulice izišla grupa suseda u nameri da ih počisti zajedničkim snagama, pokazalo se da je mladi Gvin već obavio veći deo posla

Vredni srednjoškolac je rekao kako je u lokalnim vestima čuo da je avenija Bejli prepuna stakla i otpada, a znao je da će tom ulicom brojni stanovnici grada ujutro morati da krenu na posao.

METLOM PROTIV NEREDA: Antonio Gvin u akciji

Čim se proširila priča o tome da je osamnaestogodišnji Gvin samostalno krenuo u akciju čišćenja, angažocžvala se lokalna zajednica.

Njegov sugrađanin Met Blok (27) na vestima je pogledao prilog o Gvinu i odlučio je da vrednom srednjoškolcu pokloni svoj crveni Mustang” kabriolet iz 2004. godine.

Na Fejsbuku je vidio da Gvin traži savet o kupovini vozila, i stoga je odlučio da mu pokloni svoj sportski automobil, za koji je kazao da ga koristi tek povremeno.

No pokazalo se da je njegov poklon simboličniji nego što bi se isprva pomislilo. Naime, Gvinova majka, koja je preminula 2018. godine, takođe je vozila crveni Mustang. Kad je shvatio o kakvoj je slučajnosti reč, Gvin je kazao da je ostao bez reči, a i Blok je bio “u potpunom šoku”.

Lokalni preduzetnik Bob Brajslend čuo je za Blokov poklon i odlučio je da na godinu dana besplatno produži polisu osiguranja za automobil.

Ali ni tu nije priči kraj. Nakon srednje škole, Gvin je planirao da radom uštedi novac za upis na fakultet.

Kad su priču čuli odgovorni s Medaj koledža iz Bafala, ponudili su mu punu stipendiju za studije poslovne ekonomije već od jeseni.

Gvin je zahvalan na svemu što je lokalna zajednica učinila za njega i na kraju je samo skromno kazao: “Cenim sve što svi ti ljudi rade za mene.”

Izvor: CNN/N1 Foto: Youtube

Advertisement