Chicago
64°
Fog
6:45 am6:36 pm CDT
Feels like: 64°F
Wind: 4mph SE
Humidity: 92%
Pressure: 30.13"Hg
UV index: 0
SatSunMon
75/61°F
77/63°F
79/63°F

Published 3 months ago

By Serbian Times

INDIJAC POSTAO SENZACIJA U ARILJU: Jak je kao stena, a evo zašto je postao omiljen među meštanima! (FOTO)

Berba malina u prestonici crvenog zlata je u puno jeku i dok su mnogi domaćini imali problem da pronađu radnu snagu u selu Trešnjevica imaju posebnog radnika, Indijca Nauvina Komara koji je vrlo brzo postao prava atrakcija među tamošnjim meštanima.

-Pre šest meseci sam došao u Srbiju. Po struci sam krojač, pa sam pronašao posao u jednoj ailjskoj šiari. Sada kad je krenula sezona malina moj prijatelj Đorđe mi je predložio da dođem u berbu, da se družim sa ljudima, ali i zaradim koji dinar. Tako je počelo, a sada sam baš zadovolja. Ljudi su me odlično prihvatili, puno se šalimo i radimo sa osmehom, kaže za RINU Nauvin iz Indije.

Iako nikad ranije u životu nije brao maline, niti čak ušao u neku od plantaža ovaj neobični berač se odlično našao u srpskim rudnicima crvenog zlata. Domaćin Đorđe mu je sve objasnio, a on kako kažu kolege brači, sve naučio iz prve.

-Posao u malinjaku jeste naporan, ali dnevnica od 4.000 dinara je odlična tako da nema odustajanja dok se sve ne obere. U Indiji nema ovg voća, već samo plantaže čaja, a to još teži posaood branja malina, dodao je ovaj Indijac.

PROČITAJTE VIŠE:

Iako se slabije razumeju, kolege berači su g odlično prihvatili, pa uvek uspeju da ponađu zajednčki jezik, popričaju i našale se sa Nauvinom. Iako dolazi iz daleke zemlje, brzo je shvatio srpski humor i šale na obostrani račun.

-On je divan dečko, mlad i sposoban. Lepo vaspitan i druželjubiv, zaista smo svi oduševljeni sa njim. Sve što smo mu rekli u samom početku brzo je savladao i postao odličan berač, jedan od naboljih kod nas. Može da nabere od 50 do 60 kilograma malina dnevno. On ima čak i odlične predispozicije za branje ovog voća, visok je snažan alii okretan ništa mu ne pada teško, kaže Đorđe Lazović, malinar na čiji poziv je Nauvin i stigao u berbu.

Ono jedino po čemu se razlikuje ovaj Indijac od ostalih berača jeste ishrana, a kako je zaista dobar i vredan, domaćini se trude da mu udovolje.

-Ne jede meso, mahom ruča jela od pirinča. Ne pije ovu našu domaću kuvanu kafu, već ima svoju indijsku koju kuva. Sve to poštujemo i razumemo, jer dečko dolazi sa drugog kraja sveta, naglašava Đorđe.

Nismo uspeli da saznamo jedino da li je Nauvin zauzet u ljubavnom smislu, ili bi možda mogao da postane i srpski zet, kad su ga Ariljci već tako lepo prihvatili.

POVEZANE TEME:

AMERIKANKA IZ PARIZA PRESELILA U BEOGRAD: Oduševljena ljudima i modom, a evo šta kaže o bezbednosti! (VIDEO)

IMAJU OSMORO DECE I 20 UNUČADI: Srpkinja i Sudanac 50 godina u braku, pobegli od rata u Pranjane! (FOTO)

TO JE PRAVA SRPSKA SNAJKA: Američka mlada na svadbi zapevala Vidovdan i bacila svatove u trans! (VIDEO)

Izvor: RINA
Foto: RINA

YOU MAY LIKE