Connect with us

Balkan

INCIDENT U SRCU EVROPE: Albanci sa zastavama terali srpsku decu u narodnoj nošnji, pokazivali simbol ‘Velike Albanije’! (VIDEO)

Published

on

Još jedna sramna provokacija i maltretiranje Srba, ovog puta u centru Evrope!

Na Instagram stranici SerbStreet.rs objavljen je snimak koji je zabeležen u centru Brisela.

Na snimku se vidi grupa mališana sa srpskom zastavom, obučenih u našu narodnu nošnju, sa srpskom trobojkom, koji su se pripremali za nastup na trgu u Briselu.

U jednom momentu, dvojica mladića, pretpostavlja se, albanske nacionalnosti, prilaze im sa zastavom Albanije, koju šire iza naše dece, dok jedan od njih okupljenima rukama pokazuje simbol dvoglavog orla.

Deca obučena u srpsku narodnu nošnju se sklanjaju, dok dvojica mladića nastavljaju da uzvikuju nešto na albanskom jeziku.

-Ovako se mala nevina deca teraju sa svog nastupa u Belgiji. Sramota – napisano je u opisu snimka.

Odmah posle spornog snimka na ovoj stranici objavljena je i fotografija dece koja su dostojanstveno podnela provokaciju.

-Podrška našim malim herojima koji su pokazali karakter i nisu negativno reagovali na provokacije! – napisano je u objavi.

Podsetimo, grupa od devetoro srpskih devojaka i mladića bila je juče popodne u središtu incidenta na Gračaničkom jezeru, kada su u njihovom pravcu zapucala dvojica albanskih mladića na motorima, koje je zatim u razmeni oružane paljbe ranio policajac koji se tu slučajno našao, prenosi Kosovo onlajn pozivajući se na izjave očevidaca.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Kurir
Foto: Printscreen Instagram @serbstreet.rs

Advertisement