Connect with us

Amerika

IN MEMORIAM: U Čikagu preminula Vesna Noble, članica Uprave Srpske kuće

Published

on

U Čikagu je 7.septembra, posle kraće i teške bolesti, preminula Vesna Noble (62), real estate agent i sekretar Uprave Muzeja “Sveti Sava”, poznatijeg kao Srpska kuća.

“Vesna Noble je rođena u Novom Sadu, od oca Lazara Latasa i majke Dušanke Krkljuš. U Čikago je došla još u svojoj mladosti i tu ostvarila uspešnu karijeru u oblasti prodaje nekretnina. Njena porodica i prijatelji u Srbiji, kao i članovi Uprave Muzeja “Sveti Sava”, u kojoj je mnogo godina zauzimala mesto sekretara, duboko su potreseni zbog njenog preranog odlaska usled agresivnog kancera pluća”, piše u plaćenoj čitulji koja je objavljena u listu “Chicago Tribune”.

Zanimljivo da je Vesna Noble preminula samo nedelju dana pošto je Uprava Muzeja prodala rezidenciju u centru Čikaga u kojoj je bio smešten “Muzej Sveti Sava”, za sumu od 1,7 miliona dolara.

“Vesna je volela da sluša operu, simfonije, latino i srpsku muziku a najviše je uživala plešući tango. Takođe je bila član Reda Rozenkrojcera (Red Ruže i Krsta) Nefertiti lože u Čikagu, kojoj je i donirala neke sredstva”, takođe se kaže u čitulji.

Vesna Noble biće, po svojoj želji, sahranjena u rodnom Novom Sadu, pored oca i majke, a sahrana će biti obavljena bez tradicionalne verske službe.

Piše: A.K. Foto: Chicago Tribune

Advertisement