Chicago
52°
Rain
6:34 am7:14 pm CDT
Feels like: 48°F
Wind: 15mph S
Humidity: 59%
Pressure: 29.79"Hg
UV index: 0
SatSunMon
41/30°F
57/43°F
54/43°F

Published 2 years ago

By admin

IMAO SAMO KNJIGU, KREVET I PSA: Stefan napustio modne piste i svetske metropole da bi živeo u selu kraj Rćanske pećine! (FOTO)

Na samo sedam kilometara od prestonice trube nalazi se Rćanska pećina za koju uglavnom znaju samo ljudi iz okolnih sela. I baš tu u njenoj blizini nastanio se jedan mladi Beograđanin, koji je šetnju svetskim modnim pistama zamenio životom u netaknutoj prirodi. Stefan Кnežević je u Dragačevo stigao podno Rćanske pećine stigao sasvim slučajno, ali mu se desila ljubav na prvi pogled. Ruirinara i napuštena kuća postala je njegov dom, u kom je sve moralo da se radi ispočetka.

“Кrenuli smo od nule, uvođenjem vode i struje u objekat, zatim smo i kamin ubacili jer je tada bilo jako hladno, imao sam jednu knjigu, krevet i psa. Međutim nismo odustajali sa renoviranjem. Odlučili smo se za seoski turizam i sada imamo kapacitet za trinaest osoba na spratu gde mogu da prenoće, a planiramo da maksimalno popunjenost do sledeće godine dostigne 22 ležaja”, rekao je za RINU, maneken Stefan Кnežević koji je odlučio sa svetla prestonice zameni za prelepa dragačevska jutra.

Oživljavanje ovog mesta naišlo je na odobravanje Dragačevaca koji su mu pružili zdušnu podršku. U blizini njegove kuće nalazi se i Rćanska pećina koja predstavlja jedinstvenu celinu koju čine: Dragačevska pećina, Slepa pećina, Suva pećina i Veliki ponor. Ukupna dužina unutrašnjih kanala iznosi 370 metara. Relativno je bogata pećinskim nakitom i predstavlja veliki turistički potencijal, pa Stefan ima nameru da svoju ponudu usmeri i ka tom pravcu.

“Gotovo svi meštani su izašli u susret, i podržali me, čak su mi dali konačište mesec dana potpuno besplatno dok moju kuću ne stavim u funkciju da mogu da prenoćim, na čemu sam im zahvalan. Čak se uključila i opština koja mi je sagradila i most i to u samo deset dana. Ostali smo na tome da sredimo prilaze samoj pećini kako bi svi posetioci mogli da osete čari ovog kraja”, izjavio je Stefan.

Stefan se godinama uspešno bavio modelingom, ali njegova najveća strast je sportsko penjanje a ovo mesto je idealno za bavljenje ovim adrenalinskim sportom.

“U ovom fanscinantnom predvorju same pećine, pravimo smerove, sada ih ima pet i sve što pravimo teže smerove privlačimo kvalitetnije penjače” kazao je ovaj mladić.

Stefan kaže da je njegov plan da se ova destinacija pre svega prilagodi ljubiteljima prirode, ali i da se napravi raj za predah od gradske vreve.

“U planu je da naredne sezone napravimo male kaskade i da napravimo platno za video projekcije što smatram da će naročito u ovom periodu godine biti potpuni hit, kao i za trening joge, jer je sada aktuelno pravilno vežbanje disanjem”, dodao je Beograđanin.

Za ovu oazu mira i prirodne lepote ubrzo se proširilo čitavim krajem, pa su prvim vozom stigli gosti iz zemlje i inostranstva.

“Bio sam na dosta penjališta u Srbiji i vani, ali ova skrivena vas ostavljaju bez daha, ima potencijal da se proširi i bude atrakcija alpinizma. Može da se penje i ujutru i uveče i da postane sklonište od vrućina. Prelepo je ovde doći nije daleko i stvarno je raj”, rekao je Stefan.

Njagov primer definitivno pokazuje da života ima i van Beograda, a svako ko u sebi nosi entuzijam može slediti njegov put, jer on danas živi svoj san.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: RINA
Foto: RINA

YOU MAY LIKE

SRBIN KAMIONDŽIJA PREŽIVEO STRAŠNU NESREĆU U AMERICI: Aleksandru davali samo 10% šansi da preživi, ali on je uspeo, tri ćerke ga čekaju da se vrati kući!
DIRLJIVA ISPOVEST ANE IZ ČIKAGA: Prešla je težak put da bi ostvarila svoje snove - postala majka i glumica (VIDEO)
"NE UŽIVAM VIŠE U KOŠARCI, IMAM PUNO PROBLEMA": Luka Dončić neprepoznatljiv, otvorio dušu i iskreno priznao! (VIDEO)
GUDELJ JE 5 MINUTA BIO KLINIČKI MRTAV: Lekari spasili život srpskom fudbaleru, evo u kakvom je sada stanju!
OSNOVANA FONDACIJA "LUKA JOVOVIĆ": Za pomoć svima koji su izgubili voljene u saobraćaju, a nisu dočekali pravdu koju zaslužuju!
PONOS DIJASPORE: Srpkinja iz Las Vegasa proglašena za najlepšu tinejdžerku Amerike! (FOTO, VIDEO)
NASMEJAO SRBIJU DO SUZA: Kanađanin prvi put probao sarmu i kajmak i napravio neoprostivu grešku! (VIDEO)
UHAPŠEN OTAC MONSTRUM SA ZVEZDARE: Policija uhvatila muškarca koji je ćerku (8) držao u kadi!