Connect with us

Srbija

IMA SAMO 12 GODINA I NA PUTU JE DA OSVOJI PARIZ: Devojčica iz Beograda oduševila Patriciju Guči

Published

on

Tara Katarina je do juče bila obična dvanaestogodišnja devojčica iz Beograda koja voli da crta haljine, ali će 30. septembra izlagati svoje kreacije na jednoj od najprestižnijih modnih manifestacija na svetu – Nedelji mode u Parizu, i to zahvaljujući Patriciji Guči, praunuci osnivača čuvene modne kuće „Guči“!

Ne samo da će Tara tamo biti najmlađa učesnica u istoriji ove manifestacije već će izlagati u okviru Defilea a Pari, gde se predstavljaju najbolji dizajneri sveta.

Sve je počelo slučajno, dok je mala Tara čekala majku na poslovnom događaju i crtala svoje haljine…

“To je slučajno primetila Drina Vlastelić Rajić, članica Srpske nacionalne modne federacije, i pitala Taru šta radi, nakon čega ju je zamolila da joj pošalje fotografije svojih crteža. Nekoliko nedelja kasnije, potpuno neočekivano, usledio je telefonski poziv iz Vašingtona, zatim iz Pariza, i rečeno nam je da je Tara ocenjena kao raskošan talenat i da su njene crteže pohvalili eminentni ljudi iz sveta mode, kao što je i Patricija Guči. Tražili su i da hitno spremimo njeno predstavljanje u Parizu”, kaže Tarina majka Aleksandra Kostadinović za Kurir.

Sve se, dodaje, desilo kao grom iz vedra neba.

“Dobila sam preporuke stručnjaka da ne odustajemo, iako je produkcija haljina izuzetno zahtevna. Rok je kratak, spremamo 10 haljina visoke mode prema Tarinim crtežima, a sve mora biti završeno 29. septembra, kada je fiting u Ambasadi Srbije u Parizu. Već sutradan, 30. septembra, glavni je događaj – Defile a Pari na Fešn viku!, kaže ponosna majka.

Tara objašnjava da je haljine počela da crta još dok je bila mala.

“Kada bi me pitali šta bih volela da budem kad porastem, nikada nisam razmišljala o tome ozbiljnije… Moji crteži nisu nastajali u nekim posebnim trenucima inspiracije, već kada sam želela da pobegnem u svoje misli i da se relaksiram. Sve se dogodilo iznenada i pokazalo mi da u životu možemo sve da postignemo ako dovoljno želimo. Uzbuđena sam”, kaže mala modna dizajnerka za Kurir.

NASLEĐE JEDNE ZEMLJE

Defile a Pari tokom Fešn vika okuplja najeminentnije modne kreatore i modne kritičare na svetu. Oni predstavljaju nove tendencije u dizajnu. Defile a Pari je, navodi se na sajtu Fešn vika, jedinstvena modna platforma za talentovane dizajnere, a glavni cilj je očuvanje nasleđa jedne zemlje promocijom najboljih dizajnera.

Tekst: Kurir.rs/Jelena Pronić Foto: Privatna ahriva

Advertisement