Connect with us

Biznis

ILON MASK PREUZIMA TVITER: Postao većinski deoničar, pa najavio velike promene!

Published

on

Najnoviji član odbora i najveći deoničar Tvitera Ilon Mask objavio je u subotu tvit kako bi pitao umire li ta mreža i prozvao korisnike poput pevača Džastina Bibera, koji su vrlo praćeni, ali retko objavljuju.

“Većina ovih ‘top’ profila retko tvituje i objavljuje vrlo malo sadržaja”, napisao je šef Tesle uz popis 10 profila sa najviše pratilaca – na kojem se on nalazi na broju osam, sa 81 milionom.

“Umire li Tviter?”, upitao je.

Bivši američki predsednik Barak Obama pojavljuje se na vrhu sa 131 milionom pratilaca, a slede ga zvezde poput Bibera, Keti Peri, Rijane i Tejlor Svift, kao i indijski premijer Narendra Modi i fudbalska zvezda Kristijano Ronaldo.

“Na primer, @taylorswift13 nije ništa objavila tri meseca. A @justinbieber je objavio samo jednom u ovoj godini”, napisao je Mask.

Kompanija je imenovala Maska u odbor u utorak nakon što je otkrio da je stekao više od devet posto udela u kompaniji, što ga čini najvećim deoničarom Tvitera.

Mask je rekao da se raduje što će uskoro napraviti “značajna poboljšanja na Tviteru” i počeo je da ispituje ​​svoje pratioce o tome treba li dodati opciju “uredi” na uslugu, o čemu se dugo raspravljalo.

Twitter je najavio da će to testirati.

Mask je u četvrtak na Tviteru objavio fotografiju na kojoj puši marihuanu na podkastu Džoa Rogana 2018., uz natpis: “Tviterov sledeći sastanak odbora će da gori”.

Njegove ludorije često izazivaju čuđenje i povremeno osudu, kao kada su jevrejske grupe osudile njegov tvit u kojem je uporedio kanadskog premijera Džastina Trudoa sa Adolfom Hitlerom zbog obavezne vakcinacije protiv koronavirusa. Mask je kasnije obrisao tvit bez izvinjenja.

Imenovanje Maska, međutim, izazvalo je dilemu među nekim zaposlenima, navodi Vađington Post.

Radnici društvene mreže sa sedištem u Kaliforniji naveli su da su “zabrinuti zbog Maskovih izjava o transrodnim pitanjima i njegove reputacije teškog i neumoljivog vođe”, prema izjavama na Sleku koje je pregledao Post.

Kalifornijska agencija tužila je Teslu, navodeći diskriminaciju i uznemiravanje crnih radnika.

Proizvođač električnih automobila odbacio je optužbe, rekavši da se protivi diskriminaciji.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: N1
Foto: Printscreen YouTube / Insider News

Advertisement