Chicago
41°
Partly Cloudy
6:57 am5:11 pm CST
Feels like: 34°F
Wind: 15mph SSE
Humidity: 60%
Pressure: 29.9"Hg
UV index: 0
TueWedThu
43/27°F
41/36°F
39/32°F

Published 3 weeks ago

By Antonije Kovačević

ILON MASK NE PRIZNAJE KOSOVO? Tviter ukinuo pristup za kosovske +383 brojeve

Sudeći po žalbama korisnika sa područja južne srpske pokrajine, čini se da Twitter više ne priznaje Kosovo kao nezavisnu državu.

Među žalbama koje ovih dana kruže Twitter platformom, posebno upadaju u oči one koje tvrde da je Ilon Mask uklonio Kosovo kao opciju i ukinuo podršku za +383 pozivne brojeve, pod kojima se vodi telefonski saobraćaj na tzv. Kosovu.

objavi korisnika Armenda Krasnićija, vidi se sledeće obaveštenje: “Greška. Ne možemo poslati tekstualnu poruku na ovaj broj telefona jer operator nije podržan”, a Armend je dodao da je “Twitter uklonio Kosovo kao državu ili bar kosovski prefiks +383”. U komentarima je isti korisnik naveo: “Pre ovoga ste mogli da postavite Kosovo kao državu sa prefiksom +383… ali sada ne možete, nema Kosova na listi, niti +383”.

Kako bi proverili ove navode, novinari Monda pokušali su da se registruju na platformu koristeći broj telefona. Kako nisu imalio karticu nekog od operatora koji posluju na području Kosova i Metohije, izabrali su broj kafeterije iz Prištine, na koji je Twitter trebalo da pošalje verifikacioni kod. Međutim, dobili su istu poruku kao i ostali korisnici, a to je da za taj broj nije omogućen servis. Ista “greška” ih je dočekala kada su isprobali brojeve ostalih +383 operatora.

Kako bi se uverili da nije u pitanju problem sa servisima registracije, pokušali su i sa +381 brojevima (pozivni za Srbiju), a Twitter ih je svaki put uspešno sprovodio do sledećeg koraka uz saopštenje da je verifikacioni kod poslat.

Iako je Ilon Mask već jednom pominjao Kosovo kada je pokušavao da svetu predloži rešenje okončanja rata u Ukrajini, ni on, a ni sama platforma se nisu oglasili o odluci da korisnicima sa tzv. Kosova zabrane registraciju brojem telefona, pa nije najjasnije da li je u pitanju trajni ili privremeni potez.

Izvor: Mondom Foto: Twitter

YOU MAY LIKE

KAKVA SCENA USRED AMERIKE: Najveći MMA borac svih vremena završio karijeru uz “Himnu za spas Srbije”! (VIDEO)
SRBIN KOJI RADI ZA FBI OTKRIVA KAKO IZGLEDA NJEGOV ŽIVOT: Ne spava po 9 dana, govori 10 jezika i pravi je genije!
UGLEDNI LEKAR SUPRUZI NANEO STRAŠNE POVREDE: Dobio 30 dana pritvora, isplivali jezivi detalji!
ZOVU JE “KRALJICA TROTOARA”: Švajcarski mediji srpsku pevačicu proglasili najpopularnijom prostitutkom!
A NIKO JOJ NIJE VEROVAO: Srpska pevačica sinoć je bila na dodeli Gremija sa Bijonse i Adel!
AMERIKANKA IZVREĐALA NOLETA I SRPSKI NAROD: Ne priznajem Đokovićevu titulu, Srbi imaju sindrom žrtve!
VELIKI DAN ZA NJUJORŠKE SRBE: Patrijarh služio prvu liturgiju u crkvi Svetog Save otkako je ona izgorela na Uskrs 2016. godine (VIDEO)
MILVOKI PROSLAVIO SVETOG SAVU: Patrijarh Porfirije poručio roditeljima: "Ne učite decu samo da budu Srbi..." (FOTO+VIDEO)