Connect with us

Amerika

I DEMOKRATE MU OKRENULE LEĐA: Bajdenov rejting na istorijskom minimumu!

Published

on

Više Amerikanaca sada misli da predsednik Džo Bajden loše radi posao nego u bilo kojem prethodnom periodu njegovog predsedništva, prema velikoj anketi javnog mnjenja.

Samo 31 odsto odraslih Amerikanaca reklo je da odobrava način na koji Bajden obavlja svoj posao, dok 60 odsto to ne odobrava, pokazala je anketa Univerziteta Kvinipjak.

Bajdenov rejting među registrovanim glasačima takođe je rekordno nizak u anketi, jer je samo 33 odsto birača reklo da im se sviđa kako on radi posao, a 59 odsto ne odobrava.

Rezultati su došli dan nakon što je anketa Reutersa/Ipsosa pokazala da je ocena javnog odobravanja demokrata pala na 36 odsto, što se podudara s njegovim rekordno niskim postotkom u tom istraživanju.

U anketi, Bajden je dobio najniže ocene posla za svoje bavljenje ekonomijom, jer je samo 28 posto ispitanika odobrilo njegov rad u tom području. Taj je rezultat u skladu s još jednom anketon: 34 odsto Amerikanaca reklo je da je inflacija najhitniji problem s kojim se Sjedinjene Države danas suočavaju.

Inflacija je u junu porasla 9,1 posto u odnosu na godinu pre, što je najbrži tempo u više od 40 godina.

Bajdenov rejting takođe je bio loš kada su ispitanici upitani o njegovom postupanju s oružanim nasiljem, vanjskoj politici i ruskoj invaziji na Ukrajinu.

Jedina svetla tačka bila je Bajdenovo postupanje s pandemijom kovida 19, gde je 50 posto ispitanika odobravalo posao koji je radio, dok 43 posto nije odobravalo.

Neverovatnih 71 posto ispitanika reklo je da ne bi želeli da se Bajden ponovo kandiduje za predsednika, a samo 24 odsto reklo je da želi drugi Bajdenov mandat u Beloj kući.

Čini se da su mnoge Bajdenove kolege demokrate spremne da prihvate njegov odlazak, prema anketi u kojoj su telefonom ispitane 1.523 odrasle osobe od četvrtka do nedelje, a koja je imala marginu greške od 2,5 postotnih bodova.

Većina demokrata, 54 odsto, reklo je da ne bi voleli da on traži ponovni izbor za dve godine, pokazalo je istraživanje. Četrdeset odsto demokrata reklo je da bi voleli da se Bajden kandiduje.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Klix.ba
Foto: Printscreen Twitter @RNCResearch

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement