Chicago, IL
37°
Clear
6:25 am5:40 pm CST
Feels like: 30°F
Wind: 14mph S
Humidity: 45%
Pressure: 30.31"Hg
UV index: 0
12 am1 am2 am3 am4 am
37°F
36°F
34°F
34°F
32°F
FriSatSunMonTue
46°F / 36°F
55°F / 45°F
66°F / 52°F
68°F / 43°F
46°F / 36°F

Published 3 months ago

By Serbian Times

HUMANOST NA DELU: Beogradski gimnazijalci prikupljaju higijenske pakete za beskućnike! (FOTO)

U Privremeno prenoćište za beskućnike sa 31 mestom koje je otvoreno pre nedelju dana, već su počeli da pristižu paketi pomoći.

Prhvatni centar nalazi se na adresi Dr Milutina Ivkovića 2, a iz Crvenog krsta Vračar poručuju da bi najbolje bilo, s obzirom na to da je pomoć namenjena beskućnicima, da se donose higijenski paketi, uključujući sapune, kupke, šampone, vlažne maramice, paste i četkice za zube. Apeluju takođe da bi najbolje bilo da sve što se donese bude u manjim pakovanjima.

Kapacitet privremenog prenoćišta povećan je u odnosu na prošlu godinu sa 25 na 31 mesto, a radno vreme je od 20.00 sati do 8.00 sati.

Direktorka: Ponosna sam na svoje učenike

Direktorka Marija Miletić kaže da je veoma ponosna na svoje đake.

-Naši učenici se uvek brzo i lako organizuju kada treba da se pomogne. Ovo nije prvi put da se samoinicijativno organizuju. Crta humanosti je veoma izražana kod naših đaka, i ranije su bile mnoge akcije kojima su se rado priključivali ili ih i sami organizovali, od pomoći deci bez roditeljskog staranja do pomoći beskućnicima. Verujem da će i ova njihova akcija biti primer i podstrek drugima da pruže pomoć onima kojima je najpotrebnija – kaže direktorka.

Sekretar Crvenog krsta Vračar Marko Lučić pohvalio je gimnazijalce sa Vračara i naveo da nije redak slučaj da učenici učestvuju u humanitarnim akcijama, te da često prikupljaju slatkiše za novgodišnje paketiće.

-Uvek ima humanih i empatičnih mladih ljudi. I gimazijalci iz XIV su se organizovali i prikupili higijenske pakete na jedno mesto i mi smo došli da ih pokupimo, što je nama veliko olakšanje. Mi smo nakon toga sortirali doneto i sve je već podeljeno korisnicima. Uvek znači kada udružimo snage, jer se tako više postiže. Naravno, pozivamo građane da i dalje donose potrebne stvari i da se priključe akcijama – naveo je Lučić.

Humano: Maturantkinja Petra učesnica akcije

Petra Branković, učenica završne godine, koja je učestvovala u akciji darivanja, uspela je da motiviše svoje drugare da učestvuju u ovoj humanoj akciji.

-Želeli smo da uradimo nešto što nas inspiriše i što će učiniti svet lepšim mestom – da darujemo onima kojima je najpotrebnije. Kada poklanjamo stvari koje smo kupili ili delimo one stvari koje su nam nekada značile, šaljemo ljubav i podršku onima kojima te stvari mogu ulepšati dan. Važno je da shvatimo da naša srca postaju bogatija kada delimo. Stvari koje nam nisu više potrebne nekome drugome mogu značiti ceo svet. Možda neko ko je trenutno u teškoćama ili ko se suočava s izazovima, vidiće naš dar kao svetlu tačku i znak podrške. Darivanje nam omogućava da stvorimo zajednicu koja se brine jedna o drugoj. Kroz to iskustvo, gradimo mostove empatije i razumevanja. Možemo inspirisati ljude oko sebe da čine isto, stvarajući lanac pozitivnih dela koji seže daleko – rekla je Petra.

PROČITAJTE VIŠE:

VELIKI USPEH SRPSKIH STUDENATA: Najbolji u Strazburu, pobednici takmičenja u simulaciji suđenja! (FOTO)

ĆERKU KRSTILI DOK JE BILA U INKUBATORU: Teška ispovest Danice Crnogorčević, lekari se borili za njen život!

ILON MASK ODUŠEVIO SRBE: Pogledajte šta je američki milijarder objavio, i to na ćirilici! (FOTO)

Izvor: Kurir
Foto: Privatna arhiva

YOU MAY LIKE