Connect with us

aktuelno

HUMANO SRCE MLADE KRALJEVČANKE: Bolnici donirala novac prikupljen na rođendanskoj žurki

Published

on

Ovih dana Кraljevčanka Andrea Ćirić, odlična studentkinja treće godine Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu, ostvarila je svoju davnašnju želju da svom gradu pokloni nešto po čemu će se pamtiti i čime će mu se odužiti za bezbrižne dane odrastanja i školovanja u njemu.

Ideju je sprovela u delo na najlepši način, kada je povodom svog 23. rođendana organizovala humanitarnu žurku i sav novac prikupljen na rođendanskoj proslavi poklonila Službi pedijatrije Opšte bolnice ,,Studenica“ Кraljevo.

DONACIJA ZA BOLNICU “STUDENICA”: Aparat za interventnu primenu leka

,,Moram da se zahvalim mojim drugarima koji su mi pomogli u organizaciji.Oni su i sami dovodili svoje prijatelje i drugove da učestvuju u prikupljanju sredstava što su oni oduševljeno prihvatili. Dileme kome ćemo pokloniti novac nije bilo nijednog trenutka, jer smo svi imali žarku želju da pomognemo našem gradu i našoj deci“, kaže Anja, kako je iz milošte zovu prijatelji, kolege,drugovi , poznanici.

Na fakultetu mlada Кraljevčanka niže samo desetke, član je naučnog tima u Istraživačkoj stanici Petnica, omiljena je u društvu, a humanim gestom proširila je krug prijatelja i poštovalaca.

,,Za novac koji je Andrea poklonila našoj bolnici kupili smo vredni aparat koji se koristi za interventnu primenu lekova.On će nam značajno poboljšati rad sa najtežim pacijentima u intezivnoj nezi i povećati sigurnost pri davanju terapije“,ističe dr Srđan Vukašinović, načelnik Službe za pedijatriju Opšte bolnice ,,Studenica“.

Andrei se zahvalila i Marija Mijajlović, glavna sestra ustanove, koja je istakla da je Andrein gest vredan divljenja i poštovanja , ali i odličan primer svima ostalima da pomognu deci koja se leče u kraljevačkoj bolnici.

HUMANA SUGRAĐANKA: Кraljevčanka uspešan student, član je naučnog tima “Petnica”

Inače na humanitarnoj rođendanskoj žurci prikupljeno je nešto manje novca od vrednosti aparata.Međutim, kada je dobavljač medicinske opreme saznao na koji način se došlo do donacije maksimalno je korigovao cenu tako da je aparat stigao do onih kojima je najpotrebniji.

Svojim humanim gestom Andrea je ne samo pomogla Službu pedijatrije i kraljevačku decu, već je i vratila veru u mladost koju Кraljevo ima. Zdravstveni radnici su se u ime najmlađih kraljevačkih pacijenata zahvalili humanoj sugrađanki poželevši joj široke, duge i uspešne životne puteve.

Izvor: RINA
Foto: Rina

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement