Chicago, IL
68°
Partly Cloudy
6:28 am5:37 pm CST
Feels like: 68°F
Wind: 15mph SSW
Humidity: 63%
Pressure: 29.36"Hg
UV index: 3
2 pm3 pm4 pm5 pm6 pm
68°F
68°F
66°F
64°F
63°F
WedThuFriSatSun
32°F / 21°F
46°F / 34°F
52°F / 37°F
61°F / 46°F
64°F / 52°F

Published 4 years ago

By Sanja Ilić

HUMANI NOVOSAĐANIN UGREJAO SRCE CELE SRBIJE: Vikendicu na Fruškoj gori poklonio deci oboleloj od raka

Ovaj Novosađanin i njegova supruga Sofija Bajić kontaktirali su Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR i predočili da žele da poklone svoju vikendicu kako bi deca koja su na lečenju ili izlečena od raka imala gde da borave u prirodi

Zoran Kocić iz Novog Sada poklonio je vikendicu na Fruškoj gori deci oboleloj od raka kako bi imala svoju oazu i mir tokom oporavka od bolesti.

Ovaj Novosađanin i njegova supruga Sofija Bajić kontaktirali su Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR i predočili da žele da poklone svoju vikendicu kako bi deca koja su na lečenju ili izlečena od raka imala gde da borave u prirodi. 

Ugovor između Nurdora i ovog plemenitog čoveka potpisan je juče, na Svetski dan dobrote. 

Predsednica Nurdora Joland Korora kaže da su retki ljudi koji se odlučuju na ovako velike gestove, a Zoran Kocić je imao samo dva zahteva – da se vikendica nikada ne proda i da ispred objekta stoji tabla na kojoj će pisati da je reč o donaciji kuće koju je ovaj čovek sagradio sa ocem Jovanom

“Samo su se javili telefonom i rekli da su, nakon dugog razmišljanja šta da rade sa vikendicom, saznali za Nurdor i odlučili da je nama doniraju. Vikendica ima 100 kvadrata, prostire se na placu od devet ari i ima ogromno dvorište, a u njoj Zoran nije boravio devet godina zbog zdravstvenog stanja. Ipak, vrlo je emotivno vezan za vikendicu. Jučerašnji dan nam je svima bio vrlo emotivan, ali lep jer se radi o divnom čoveku kojem smo veoma zahvalni”, navodi Joland koja je sa Zoranom u ime Nurdora potpisala Ugovor o poklonu nekretnine.

POTPISALI UGOVOR O POKLONU: Emotivan i velikodušan momenat

Dvorište je u lošem stanju, ali će se za njegovo sređivanje pobrinuti “Gradsko zelenilo” o trošku preduzeća. Takođe, mnogi volonteri već su se javili da poprave instalacije kako bi ova vikendica mogla da se koristi za boravak mališana.

“Ima puno posla pred nama sa novom donacijom, ali mi smo i bolnicu sagradili – što ne bismo i jednu vikendicu renovirali?”, podseća predsednica Nurdora.

TEKST: 021/Serbian Times FOTO: Nurdor Novi Sad

YOU MAY LIKE