Published 3 months ago

By Serbian Times

HRVATSKI TURIZAM NA UDARU: Sve veći broj nezadovoljnih putnika, cene paprene, a kvalitet slab!

Mnogobrojni turisti su se šokirali kada su videli cene tokom letovanja u Hrvatskoj, pišu nemački i austrijski mediji TZ, Merkur i Heute, prenoseći njihove izjave u kojima tvrde da više ne misle u Hrvatsku na odmor.

Naime, dva nemačka medija, TZ i Merkur, navode kako je smjštaj za turiste u Hrvatskoj poskupeo za 30 posto pa prenose izjavu predsednice Udruženja porodičnog smeštaja Hrvatske Barbare Marković koja kaže da je Hrvatska ”25 posto skuplja od konkurencije, ne samo za noćenje, nego i za svu drugu relevantnu ponudu”.

“Hrvatska je sad skuplja od Španije i Grčke, a cene su svakim danom sve veće”, kazala je Marković.

PROČITAJTE VIŠE:

Prema rečima koje prenose ti mediji, Hrvatska je do sada bila tipična destinacija za porodični odmor i zalagala se za masovni turizam.

“Deset neukusnih ćevapčića, šaka smrznutog mesa i malo pivo koštali su me nešto manje od 25 evra. Zaokružila sam račun na 25 evra, ali pozamašna svota mi je stvarno bila teška za želudac”, navela je turistkinja iz Beča pa precizirala da je ćevape platila 17,50 evra, a pivo sedam evra, prenosi Fenix Magazin.

Turisti se žale i na cene dnevnih ležaljki koje se plaćaju i 40 evra.

“Više neću ovde na odmor”, rekao je jedan nemački turista.

Kako god, bila to negativna kampanja, preuveličavanje ili tužna istina, činjenica je da ovakvim negativnostima još nismo svedočili u ovolikoj meri. Bar ne od stranih gostiju, domaći se duže osećaju nepoželjno i kao da im je odmor u Hrvatskoj onemogućen zbog cena.

POVEZANE TEME:

SRAMAN GEST U ZAGREBU: Na spomeniku Nikole Tesle osvanula kesa za smeće, a evo šta se u njoj nalazilo! (FOTO)

DNK REZULTATI POTVRDILI NAJGORE: Telo pronađeno kod grčkog ostrva pripada Srbinu Radovanu Juračiću!

POZNATI HRVATSKI NOVINAR PREŠAO U PRAVOSLAVLJE: Domagoj Margetić se krstio u manastiru Tavna! (VIDEO)

Izvor: N1
Foto: Pixabay

YOU MAY LIKE