Chicago
16°
Делимично облачно
6:55 am4:21 pm CST
Осећај: 1°F
Ветар: 14mph WNW
Влажност: 60%
Притисак: 30.21"Hg
УВ индекс: 0
СреЧетПет
41/32°F
46/34°F
41/36°F

Published 1 godina ranije

By Antonije Kovačević

HRVATSKI DESNIČARI TRAŽE ZABRANU KONCERTA: “Miroslav Ilić je pevao o Draži Mihajloviću”, tvrde iz HSP

“Srpski pjevač Miroslav Ilić zakazao je koncert u Velikoj Gorici 21. lipnja, ali tamošnji HSP želi spriječiti da se on održi. Ilićev koncert održat će se u ŠRC-u Udarnik u Velikoj Gorici, a najava je razbjesnila ekstremne desničare koji tvrde da je Miroslav Ilić veličao Dražu Mihajlovića”, piše hrvatski Index.

U tekstu koji je izazvao mnogo komentara na društvenim mrežama dalje se kaže da je filijala Hrvatske stranke pravau Velikoj Goriciobjavila status na Fejsbuku u kome traže da se koncert otkaže.

“Hrvatska stranka prava, podružnica Mladen Amstrong Grof u Velikoj Gorici zgrožena je činjenicom da je u našem Kurilovcu najavljen i od gradskih vlasti odobren koncert Miroslava Ilića, srbijanskog folk pjevača koji je javno i besramno pjevao hvalospjeve zloglasnom četničkom vojvodi Draži Mihajloviću.

Ne želimo ulaziti u rasprave o umjetničkom dosegu njegovog glazbenog opusa i broju poklonika kojih možebitno ima u našem kraju, jer je to u ovom slučaju potpuno nebitno, nego želimo uprijeti prstom u profil osobe Miroslava Ilića koji se razotkrio ne tako davne 2015. godine kada je na koncertu veličao srpskog vojvodu i zločinca Mihajlovića, a što je ostalo trajno zabilježeno na videosnimkama i dostupno je na internetu.

Nakon tog razotkrivanja Iliću je otkazan koncert u Vinkovcima, u veljači 2015. ali i u Sarajevu – 2017. godine.

Ako imamo i mrvicu dostojanstva kao narod koji je platio skupu cijenu svoje slobode, bojkotirat ćemo ovaj sramotan događaj ukoliko do njega zaista dođe”, napisali su na Fejsbuku, pa dodali:

“Pozivamo gradske vlasti da otkažu gostoprimstvo osobi Miroslava Ilića koji se nikada nije ogradio ni ispričao za svoje četnikovanje, a također pozivamo sve udruge branitelja proizašle iz Domovinskog rata u našem gradu da podignu glas i javno osude mogućnost gostovanja Miroslava Ilića u Kurilovcu, onako kao što su branitelji Vinkovaca učinili 2015. godine kada je njegov koncert bio OTKAZAN.

Znamo da se jedan manji dio naših sugrađana ne slaže s nama, ali to su isti oni koji žale za netom ukinutim trgom komunističkog maršala i zločinca, pa ih utoliko razumijemo.

Znamo i svjesni smo da sunarodnjaci Miroslava Ilića već desetljećima participiraju u hrvatskoj Vladi i da im ta sprega s vladajućom strankom daje lažan osjećaj moći da mogu u Hrvatskoj raditi što god požele i gdje god požele. Pa, ipak, zaboravljaju najvažnije, da po hrvatskom Ustavu svaka vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu! Nipošto ne pripada onima iz čijih usta teku stihovi:

“Pošla majka sina da potraži, pa se javi đeneralu Draži. Čiča Dražo, gde je moje dete, čuvaju ga srpske bajonete”

Mnoge hrvatske majke koje ni do danas nisu pronašle kosti svojih sinova, s pravom mogu danas zapitati gospodina Ilića “Čiča Miro, gdje je moje dijete””, zaključili su HSP-ovci u svojoj objavi na Fejsu.

Index.hr na kraju teksta dodaje kako na YouTube zaista postoji snimak s koncerta na kojem Ilić peva stihove u kojima se spominje Draža Mihajlović.

U komentarima na ovaj tekst neki su podržavali zahteve ekstremnih hrvatskih desničara i zabranu koncerta, dok su drugi konstatovali da “hrvatski pevači skoro svakog vikenda pevaju u Srbiji” i kako “od toga niko ne pravi problem”.

“KAZNITI POZIVATELJA! Ovo je još jedna provokacija u nizu prema Hrvatima koji su previše tolerantni prema četnofilima”.

“A bas smo zatucan narod u božju mater pa dokle više, kad naši pjevači pjevaju u Srbiji nema nikakvih problema samo kod nas u hr problemi stvarno užas zato nam i je tako u državi kakav narod takva vlast…”

“Ako ništa ne iskoreni Hrvatski Narod, iskorjenit će ga mržnja prema svemu i svakomu. Tko god da pjeva, neka pjeva, bilo bi bolje da svi pjevamo, nego da mrzimo, ako nekog ne voliš, ne ideš na koncert i to je to”.

“Pa on je već pjevao u Hrvatskoj. Od kuda sada taj protest. Neka pjeva a tko voli neka sluša. Ja slušala u Vrbovcu i bilo super. O Draži niti “D”!

Izvor: Index.hr Foto: Daily motion

YOU MAY LIKE