Chicago
64°
Fog
6:45 am6:36 pm CDT
Feels like: 64°F
Wind: 4mph SSE
Humidity: 91%
Pressure: 30.14"Hg
UV index: 0
SatSunMon
75/61°F
77/63°F
79/63°F

Published 2 weeks ago

By Serbian Times

HRVATSKA BANDA TINEJDŽERA OPLJAČKALA PENZINERA: Lukav plan pokvarilo bahaćenje, evo kako su uhvaćeni!

Četvoročlana banda u kojoj najmlađi ima 16 godina a najstariji 21 godinu, nakon krađe 170.000 dolara od vremešnog istarskog penzionera, ponašala se poput pijanih milijardera, prenosi Jutarnji.

Naime, istarska policija uhapsila je maloletnika, dvojicu 19-godišnjaka i 21-godišnjeg mladića te ih po dovršetku kriminalističkog istraživanja sumnjiči za tešku krađu na štetu 86-godišnjeg muškarca.

Kriminalisti su otkrili da su u noći na 11. septembar ušli kroz otvoreni prozor kuće odabrane žrtve u okolini Pazina. Nasilno su otvorili zaključani radni sto i iz njega ukrali svežnjeve novčanica za koje su očigledno znali da se tamo nalaze.

Nakon što je penzioner prijavio krađu, kriminalisti su zasukali rukave te su, na osnovu prikupljenih informacija i operativnog rada na terenu, već sutradan ušli u trag “bogatom” maloletniku na području opštine Kanfanar.

Istražujući dalje uhapsili su, pak, 13. septembra 21-godišnjaka i 19-godišnjaka, dok su dan posle u Zagrebu uhapsili i drugog 19-godišnjaka.

Stisnuti dokazima, policija je vrlo brzo otkrila da je četvoročlana banda deo ukradenog novca konvertovala u drugu valutu u menjačnicama na području Zagreba a sve s ciljem da sakriju trag novca.

“Ukradenim novcem kupovali su skupocene automobile, dok su deo novca zadržali za sebe. Automobili kupljeni nezakonito stečenim novcem su im oduzeti, kao i preostali deo ukradenog novca pronađen u njihovom posedu koji će biti vraćen vlasniku”, otkrivaju iz PU istarske koja je posrnulu ekipu potom predala uz krivičnu prijavu tužilaštvu, pritvorskom nadzorniku.

PROČITAJTE VIŠE:

NOVAK (15) JE ROĐEN SLABOVID I ŽIVI BEZ STRUJE: Upisao je školu za pekara, ali mu je potrebna naša pomoć! (VIDEO)

BOGIJEV DRES IZ FINALA NA LICITACIJI: Glumac pokrenuo akciju za Nenada kojem je hitno potreban novi bubreg! (VIDEO)

NEMAC ZA MESEC DANA PREPEŠAČIO SRBIJU: Ljudi i kultura su ga oduševili, ali ovaj prizor ga je razbesneo! (FOTO,VIDEO)

Izvor: Telegraf
Foto: PU Istarska

YOU MAY LIKE