Chicago
25°
Sunny
7:02 am5:05 pm CST
Feels like: 12°F
Wind: 14mph SW
Humidity: 44%
Pressure: 30.36"Hg
UV index: 2
ThuFriSat
30/0°F
10/7°F
36/32°F

Published 2 months ago

By admin

HRVAT KOJI JE ‘VREĐAO MORAL’ ZASTAVOM JUGE: Meni smetaju ustaše, a SFRJ mi je bila dobra!

Velimir Meničanin (47), koji je dobio prijavu pošto je u mestu Jakšić kod Požege na vlastitoj kući istakao zastavu Jugoslavije, odlučio je da objasni svoje razloge.

Komšije u Jakšiću su burno reagovale ne isticanje jugoslovenske zastave, pa je Meničanin dobio prijavu zbog „vređanja moralnih osećanja“ svojih sugrađana.

Meničanin je u razgovoru za Plusportal rekao da nije želeo da dokazuje nikome ništa, niti da tom zastavom poručuje.

„Ona je bila za mene jer ja poštujem državu u kojoj sam rođen i othranjen. Ta država me je napravila čovekom kakvav jesam i od svoje prošlosti ne mogu pobeći. Iz tog razloga poštujem tu državu kakva god da je bila – možda nekom nije valjala, no meni jeste“, rekao je Meničanin.

Kaže da između njega i komšija ranije nije bilo razmirica, a šta ih je sada podstaklo da ga prijave, ni sam ne zna.

„Otkako sam ovde, a tome ima već 20 godina, trpim ustaška obeležja – kačenje ustaških zastava. Ja sam protiv toga. Ustašija me lično vređa – otvoreno to govorim – ali trpim i ćutim. I oni su ljudi, naravno, pa neka kače ako imaju tu potrebu, ali ja je ne volim gledati i ne gledam je, stoga me ne može uvrediti“, rekao je Jakšičanin, dodajući da ne zna zašto je neko došao i gledao u njegovu zastavu, pa se tako uvredio.

Velimir i njegova supruga komentarišu da im je cela situacija, zapravo, smešna.

„Čitam u medijima kako sam vređao moralna osećanja građana. U slepoj ulici, čija osećanja? Mogli su biti povređena osećanja samo onoga ko je hteo biti uvređen. Ovo je slepa ulica, znači tu ne dolazi niko osim nas par ljudi koji tu živimo i sad je taj neko imao potrebu da dođe u nju i bude uvređen. Šta da mu ja radim“, rekao je i dodao da je bio iznenađen dolaskom policije, mada pritužbi na njihov rad nema.

“Ne znam ko me je prijavio jer je bila anonimna prijava, ali zastavu sam morao da skinem i policija ju je uzela. Siguran sam da to nije niko od mojih suseda, jer ovde je neko došao s namerom da to slika i prijavi – policija je dobila fotografiju. Susedi bi došli peške ne bi autom, a ja sam čuo da je ispred kuće stao auto i brzo se odvezao“, zaključio je.

Meničanin smatra da ovde nema nikakvog međunarodnog skandala jer kako kaže, nije stavio srpsku ili bosansku zastavu nego jugoslavensku.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: N1
Foto: P.S. PlusPortal.hr

YOU MAY LIKE

KOLUMNA, KOVAČEVIĆ: Đokovićev put kojim se ređe ide, popločan očevim glupostima, našim kompleksima i svetskom zaverom
BRITANSKI NOVINAR OPISAO NOLETOV PUT DO VRHA: "Diskvalifikovan, zabranjen, deportovan" i na kraju najbolji!
ENVER KRENUO NA HODOČAŠĆE U MEKU: Srbi me zaustavljaju na putu, časte ručkom, plate smeštaj!
MILVOKI PROSLAVIO SVETOG SAVU: Patrijarh Porfirije poručio roditeljima: "Ne učite decu samo da budu Srbi..." (FOTO+VIDEO)
PATRIJARH STIGAO U ČIKAGO, DOČEKALA GA DECA I PESMA: "Najveće moje zadovoljstvo je susret sa braćom i sestrama, susret sa ljudima"
IVANIŠEVIĆ OTVORIO DUŠU: Nole može da urla i da me psuje, ali mora da pobeđuje, i ja sam bio lud!
"BOŽJA PRAVDA PRED OČIMA BILA GEJTSA": Čuveni španski pisac tekstom podigao spomenik Đokoviću!
“ON JE NAJVEĆI KOJI JE IKADA DRŽAO REKET”: Cicipas se poklonio Noletu: Hvala ti što me činiš boljim!