Chicago
27°
Clear
7:01 am5:06 pm CST
Feels like: 16°F
Wind: 16mph NW
Humidity: 52%
Pressure: 30.28"Hg
UV index: 0
FriSatSun
10/7°F
39/32°F
39/27°F

Published 7 months ago

By admin

HRABRI SRBIN HEROJ MALTE: Video turistu kako se davi, pa skočio u najveće talase da ga spasi! (FOTO)

Dobar glas daleko se čuje, a tako i hrabri podvizi neustrašivih Srba. Mediji sa Malte danas bruje o Mladenovčaninu Vidaku Živančeviću (23) koji je rizikovao život i skočio u velike i opasne talase da spase život turiste koji se davio.

Vidak inače radi kao spasilac, ali je taj dan bila podignuta dupla crvena zastava, što znači da je plivanje bilo najstrože zabranjeno. Kako pišu mediji sa Malte, Vidakov posao bio je samo da pištaljkom tera ljude iz vode.

Međutim, kada je Mladenovčanin lavljeg srca video čoveka koji gubi bitku sa talasima, nije oklevao da skoči i pritekne mu u pomoć.

-I kolega i ja smo uočili čoveka u desnom uglu swimming zone. Ja sam počeo da mu zviždim da izađe iz vode. On je krenuo da izađe. Međutim, talasi su bili jaki, pa su ga vraćali u vodu. Umorio se i krenula je panika da ga hvata… Morao sam da uđem, nisam mogao da ga ostavim – prepričava skromni Vidak.

Na pitanje da li je i sam osetio strah od baš jakih i opasnih talasa, neustrašivi Mladenovčanin bez oklevanja je odgovorio – ne!

-Iskreno, nisam, jer poznajem ovu plažu. Radim samo na njoj. I imao sam sreće što sam čoveka uočio na vreme, pa sam stigao do njega u početnoj fazi davljenja. Nije me dugo čekao – napominje naš sagovornik.

Jadni čovek toliko je bio iznuren da je jedva i ime uspeo da izgovori kada ga je Vidak izvukao.

-Bio je sav ubledeo. U teškom šoku. Samo se zahvalio šta sam mu spasao život – dodaje Vidak.

Iako ga i mediji sa Malte nazivaju herojem, on sebe, kaže, tako ne vidi. Samo je, ističe, srećan što je uradio svoj posao.

-Radim u teretani, a sezonski kao spasilac. Došao sam na Maltu pre mesec i po dana da radim kao spasilac. Svake godine pokušam negde da odem da radim – priča nam na kraju Vidak.

Vredan i skromni mladić nije hteo previše da priča, ali je njegov kolega napravio snimak na kom se vidi neverovatan podvig spasavanja i oduševljenje ljudi sa obale koji pozdravljaju hrabrog Srbina, heroja kojim svi treba da se ponosimo.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Telegraf
Foto: Printscreen Instagram @vidak_zivancevic

YOU MAY LIKE

KOLUMNA, KOVAČEVIĆ: Đokovićev put kojim se ređe ide, popločan očevim glupostima, našim kompleksima i svetskom zaverom
BRITANSKI NOVINAR OPISAO NOLETOV PUT DO VRHA: "Diskvalifikovan, zabranjen, deportovan" i na kraju najbolji!
MILVOKI PROSLAVIO SVETOG SAVU: Patrijarh Porfirije poručio roditeljima: "Ne učite decu samo da budu Srbi..." (FOTO+VIDEO)
SRBIN KOJI RADI ZA FBI OTKRIVA KAKO IZGLEDA NJEGOV ŽIVOT: Ne spava po 9 dana, govori 10 jezika i pravi je genije!
"BOŽJA PRAVDA PRED OČIMA BILA GEJTSA": Čuveni španski pisac tekstom podigao spomenik Đokoviću!
PATRIJARH STIGAO U ČIKAGO, DOČEKALA GA DECA I PESMA: "Najveće moje zadovoljstvo je susret sa braćom i sestrama, susret sa ljudima"
IVANIŠEVIĆ OTVORIO DUŠU: Nole može da urla i da me psuje, ali mora da pobeđuje, i ja sam bio lud!
PREDRAG SVE ODUŠEVIO DUHOVITIM PESMAMA: Mladi Trebinjac piše poeziju, svira gusle, jaše konje i poručuje: U selu je spas! (VIDEO)