Chicago, IL
32°
Sunny
6:33 am5:34 pm CST
Feels like: 25°F
Wind: 8mph SSE
Humidity: 55%
Pressure: 30.07"Hg
UV index: 0
6 pm7 pm8 pm9 pm10 pm
32°F
30°F
32°F
32°F
32°F
SunMonTueWedThu
55°F / 37°F
63°F / 54°F
64°F / 37°F
41°F / 21°F
43°F / 30°F

Published 12 months ago

By Serbian Times

HODOČASNIK STIGAO I DO TURSKE: Enver već 100 dana pešači ka Meki uprkos novim preprekama! (VIDEO)

Hodočasnik je prema navodima sa stranice koja prati njegovo putovanje stigao do motela nadomak Istanbula, gde je trebalo da se odmori, ali ga je sačekalo veliko iznenađenje jer je objekat bio zatvoren.

Beganović je potom otišao do benzinske pumpe kako bi predahnuo i eventualno našao novi smeštaj, međutim, radnik nije želio da ga pusti jer je mislio da je izbeglica iz Sirije. Enver mu je objasnio da je iz Bosne i Hercegovine i da želi samo da popije kafu.

Nakon toga je nastavio put ka sledećem prenoćištu koje je bilo udaljeno 15 kilometara.

Hodočasnik rodom iz BiH, podsetimo, stigao je nedavno do Skoplja kad mu je stigla tužna vest da mu je iznenada preminula majka Fazila Beganović. Enver je nakratko prekinuo putovanje kako bi prisustvovao sahrani.

Beganović (52) je krenuo na sveto putovanje dugo oko 6.500 kilometara pre tačno 100 dana. Do sada je prošao Austriju, Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, potom je iz Centralne Srbije preko administrativnog prelaza prešao na KiM, a zatim je prepešačio Severnu Makedoniju i Grčku.

Njegov plan je da oko 25. juna stigne u Meku i završi svoje hodočašće. Takođe planira da u Meku odnese zastavicu svake zemlje kroz koju će proći, a na tom putu ih ima 12.

Pred njim je još izuzetno dalek put i nekih 2.500 kilometara.

Obaveza svakog islamskog vernika ako je u mogućnosti jeste da ode na hadžilu. Tako je i mene na ovo putovanje motivisala vera. Dnevno prepešačim oko 60 kilometara. U meni je ostalo sportskog duha iz mlađih dana i ne osećam umor – rekao je ranije Enver.

PROČITAJTE VIŠE:

OVA SRPSKA TVRĐAVA KRIJE VELIKU TAJNU: Ispod nje leži lavirint pun masonskih simbola koji navodno krije austrijsko blago!

FESTIVAL FOLKLORA “DUH PRAVOSLAVLJA” U ČIKAGU: Srbi, Rusi, Makedonci, Bugari i Rumuni zaigrali u jednom kolu (VIDEO+FOTO GALERIJA)

PRAVO ČUDO: Ljubitelji prirode spazili retku pticu u Beogradu, a gnezdi se u Sibiru i Mongoliji! (FOTO)

Izvor: Kurir
Foto: Printscreen Youtube/Sandžak Media

YOU MAY LIKE