Chicago, IL
37°
Cloudy
5:59 am7:38 pm CDT
Feels like: 34°F
Wind: 7mph WNW
Humidity: 54%
Pressure: 30.2"Hg
UV index: 0
5 am6 am7 am8 am9 am
36°F
36°F
36°F
39°F
43°F
MonTueWedThuFri
64°F / 52°F
61°F / 37°F
43°F / 37°F
55°F / 46°F
57°F / 57°F

Published 2 years ago

By admin

HILJADE IZGUBLJENIH KOFERA: Katastrofa na aerodromima u Nemačkoj, nema ko da preda prtljag putnicima!

Usred sezone letnjih godišnjih odmora na nemačkim aerodromima se gomila prtljag koji zbog nedostatka osoblja nije isporučen vlasnicima, prenose nemački mediji.

Samo na aerodromu u Minhenu je, kako navodi agencija DPA, deponovano nekoliko hiljada komada prtljaga koji je izgubljen na putu do vlasnika. I na najvećem nemačkom aerodromu u Frankfurtu broj kofera koji nisu isporučeni vlasnicima dostigao je nekoliko hiljada, prenosi Hina.

Osim manjka osoblja, kao jedan od razloga uprava aerodroma u Frankfurtu navodi i veliki broj kašnjenja letova. Lufthanza, kojoj aerodrom u Frankfurtu služi kao baza, ukinula je dodatne letove sve dok se situacija s nagomilanim koferima ne normalizuje.

Aerodrom u Dizeldorfu, treći po veličini u Nemačkoj, nije u stanju da proceni broj izgubljenih kofera koji se nalaze u njihovim skladištima, pa upućuju na avio-kompanije koje vode statistike o izgubljenom prtljagu.

Slična je situacija i s manjim aerodromima, poput onih u Hamburgu, Hanoveru ili Štutgartu, koji rade na granici svojih kapaciteta.

U međuvremenu, kritike javnosti zbog haotičnog stanja na nemačkim aerodromima, gde se satima čeka na prtljag i na bezbednosne provera, preusmerene su sa avio-kompanija i uprave aerodroma i na saveznu vladu.

“Situacija na našim aerodromima je odavno mogla da se predvidi. Zašto vladi treba pet nedelja za izdavanje specijalnih dozvola za uvoz radnika iz Turske”, pitala je portparolka opozicione demohrišćanske Unije CDU/CSU Anja Karliček.

Ona kaže da su nadležna ministarstva sedmicama ignorisala upozorenja turističke branše i sindikata zaposlenih u avio saobraćaju.

Ministar saobraćaja Volker Fising je odbacio kritike i rekao da je vlada u roku od nekoliko dana reagovala na zahteve turističkih organizacija za izdavanje privremenih dozvola za uvoz radnika iz Turske, koji bi ublažili drastičan nedostatak radne snage na nemačkim aerodromima.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: N1
Foto: Pixabay

YOU MAY LIKE