Chicago
66°
Mostly Cloudy
6:42 am6:41 pm CDT
Feels like: 66°F
Wind: 10mph ESE
Humidity: 88%
Pressure: 30.1"Hg
UV index: 0
WedThuFri
66/63°F
68/61°F
70/61°F

Published 2 years ago

By admin

HILARI KLINTON DRŽALA GOVOR U NJUJORKU: Demonstranti uzvikivali “uhapsite je”! (VIDEO)

Demonstranti okupljeni isped Empajer Stejt Bildinga u Njujorku, gde se održavala Konvencija američkih demokrata, uzvikivali su “uhapsite je” u trenutku kada je u zgradu ulazila bivša državna sekretarka Hilari Кlinton.

Klintonova se našla usred kontroverzne istrage specijalnog tužioca Džona Durama o potencijalnoj vezi kabineta Klintonove sa Rusijom.

Кlintonova je reagovala na poslednju Duramovu optužbu, kritikujući bivšeg predsednika Trampa i Foks njuz zbog “očajničkog spinovanja lažnog skandala kako bi se odvratila pažnju od onih pravih”.

Bivša predsednička kandidatkinja Demokratske stranke oglasila se na Tviteru nekoliko dana nakon Duramovih podnesaka, koji su razotkrili potencijalne sukobe interesa u vezi sa bivšim advokatom Hilarine kampanje Majkla Susmana, koji je optužen za davanje lažne izjave federalnom agentu. Susman se izjasnio da nije kriv.

U optužnici protiv Susmana navodi se da je tadašnjem glavnom zastupniku FBI Džejmsu Bejkeru u septembru 2016. godine, manje od dva meseca pre predsedničkih izbora 2016. godine, rekao kako nije radio “ni za jednog klijenta”, iako je zatražio i održao sastanak na kojem je predstavio “navodne podatke o prikrivenom komunikacionom kanalu” između Trampa i Alfa banke, koja je povezana sa Кremljom.

U Duramovom podnesku, kaže se da je Susman “sakupio i preneo podatke FBI-u u ime najmanje dva klijenta, uključujući izvršnog direktora za tehnologiju u američkoj Internet kompaniji (Internet Company 1) i za Кlintonovu kampanju“.

U Duramovom podnesku navodi se da je Susmanova “zabeleška o naplati” potvrdila kako je on “više puta fakturisao kampanju Hilari Klinton za svoj rad na navodima ruske banke“.

Susman i njegov pravni tim su, međutim, tražili od suda da “obriše” deo “činjenične pozadine” u podnesku, tvrdeći da će to “kompromitovati porotu”.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Fox News
Foto: Printscreen YouTube / The Independent

YOU MAY LIKE