Chicago
75°
Partly Cloudy
6:37 am6:48 pm CDT
Feels like: 75°F
Wind: 7mph E
Humidity: 65%
Pressure: 30.1"Hg
UV index: 3
SatSunMon
75/59°F
72/63°F
70/61°F

Published 4 weeks ago

By Serbian Times

HEROJI PONOVO PRISKAČU U POMOĆ: Novi tim srpskih vatrogasaca kreće put Grčke! (FOTO)

Pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, koji već treći dan pomažu grčkim vatrogascima-spasiocima u gašenju požara u toj zemlji, pridružiće se još 18 kolega iz Srbije kako bi zajedničkim snagama pokušali da obuzdaju vatrenu stihiju.

Dodatni tim od 16 vatrogasaca-spasilaca iz Novog Sada, Niša, Jagodine, Zrenjanina, Čačka, Sremske Mitrovice i Šapca sa dve auto-cisterne, 5 terenskih vozila i dva člana medicinskog tima, danas oko 15.30 časova uputio se u Grčku, a očekuje se da će već u jutarnjim satima u gašenju požara pomagati kolegama koji su u toj zemlji od subote.

Na osnovu dogovora predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i premijera Republike Grčke Kirijakosa Micotakisa, po nalogu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova 26. avgusta je u Grčku uputio 30 vatrogasaca-spasilaca.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova iz Beograda, Smedereva, Novog Sada, Niša, Jagodine i Pančeva i iz Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice, sa četiri kombija, dva terenska vozila i ličnom zaštitnom opremom i opremom za gašenje požara na otvorenom prostoru, već treći dan gase požar u mestu Provatonas.

PROČITAJTE VIŠE:

VENECIJA NA ISTOKU SRBIJE: Ovo je jedan od najlepših gradova naše zemlje, a potpuno je nepravedno zapostavljen! (FOTO)

ŽESTOKA OLUJA POGODILA HRVATSKU: Kod Rovinje usnimljena velika pijavica, nevreme se kreće prema Srbiji! (FOTO, VIDEO)

SRAMAN IZLIV MRŽNJE: Poznata hrvatska književnica Srbe uporedila “sa bubama koje ne možeš istrebiti”!

Izvor: Kurir
Foto: MUP

YOU MAY LIKE