Chicago
16°
Clear
6:59 am5:09 pm CST
Feels like: 1°F
Wind: 13mph S
Humidity: 58%
Pressure: 30.35"Hg
UV index: 0
SunMonTue
39/27°F
41/37°F
41/27°F

Published 2 months ago

By admin

HEROJ SA KOŠARA IZGUBIO DVE ĆERKE: Sada sa osmočlanom porodicom živi bez struje i vode! (VIDEO)

Meštani Mosne i okolnih naselja u blizini Donjeg Milanovca i Majdanpeka, udružili su snage kako bi jednoj novčano skromnoj, al decom bogatoj porodici olakšali svakodnevicu i omogućili im normalnije životne uslove.

Na brdu iznad Mosne, kilometrima daleko od sela živi osmočlana porodica Bosiljkanović, u jednoj sobi bez struje i vode.

Otac i majka iako vredni, ne uspevaju da stvore normalne uslove za život svojih mališana i zato im je potrebna pomoć.

Kupovinom kuće u selu koje se nalazi kraj Donjeg Milanovca, deca će dobiti mogućnost za pristojan život, a tada će biti mnogo lakše i njihovim roditeljima, prenosi Za media.

Put do ove porodice neprohodan je čak i za terensko vozilo, pa se nameće pitanje kako oni žive udaljeni desetak kilometara od Mosne.

I pored surovih uslova, porodica ipak ne skida osmeh sa lica u svom skromnom domu koji se sastoji od jedne prostorije sa šporetom i dva kreveta.

A odavde, deca kreću na dug put do škole.

–Zimi dođem kući iz škole, pande mrak. Treba da učim, čuvam sestru, nosim vodu… – navodi najstarija ćerka Dušica koja i najviše pomaže roditeljima.

U domu bez struje i vode, zimske uslove i hrpu neopranog veša domaćica jedva izdržava.

–Jakne su debele i treba da se operu, imam problema i sa rukom, isekla sam prst. Kada su kiše deca budu prljava i mokra… – navodi majka mališana.

Otac Živojin angažovan je oko poljoprivrednih poslova u selu i često nije kod kuće, ali vodi računa da drva uvek budu spremna. Kao vojnik proveo je devet meseci na Košarama, ali je najveća tuga usledila kada je pre osam godina izgubio dve ćerke u požaru.

–U ovoj jednoj kući imamo i kupatilo i sobu i kuhinju. Onu veliku što smo imali izgorela je zajedno sa dve devojčice – navodi otac.

Sada sreću pronalazi u svojim naslednicima koji iako bez igračaka, uspevaju da se zabave. Uzgoj svinja uspeva da prehrani porodicu, međutim osim hrane koju obezbedi ne može više. Zato su se humani ljudi udružili da pomognu Bosiljkanovićima da pronađu svoj mir i kupe im kuću.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Luftika
Foto: Printscreen YouTube

YOU MAY LIKE

BRITANSKI NOVINAR OPISAO NOLETOV PUT DO VRHA: "Diskvalifikovan, zabranjen, deportovan" i na kraju najbolji!
SRBIN KOJI RADI ZA FBI OTKRIVA KAKO IZGLEDA NJEGOV ŽIVOT: Ne spava po 9 dana, govori 10 jezika i pravi je genije!
MILVOKI PROSLAVIO SVETOG SAVU: Patrijarh Porfirije poručio roditeljima: "Ne učite decu samo da budu Srbi..." (FOTO+VIDEO)
KOLUMNA, KOVAČEVIĆ: Đokovićev put kojim se ređe ide, popločan očevim glupostima, našim kompleksima i svetskom zaverom
"BOŽJA PRAVDA PRED OČIMA BILA GEJTSA": Čuveni španski pisac tekstom podigao spomenik Đokoviću!
PATRIJARH STIGAO U ČIKAGO, DOČEKALA GA DECA I PESMA: "Najveće moje zadovoljstvo je susret sa braćom i sestrama, susret sa ljudima"
IVANIŠEVIĆ OTVORIO DUŠU: Nole može da urla i da me psuje, ali mora da pobeđuje, i ja sam bio lud!
PREDRAG SVE ODUŠEVIO DUHOVITIM PESMAMA: Mladi Trebinjac piše poeziju, svira gusle, jaše konje i poručuje: U selu je spas! (VIDEO)