Chicago
66°
Fair
5:17 am8:19 pm CDT
Feels like: 66°F
Wind: 2mph NNE
Humidity: 77%
Pressure: 30.07"Hg
UV index: 0
SatSunMon
79/59°F
73/57°F
77/59°F

Published 1 month ago

By Serbian Times

HEROINA IZ GRČKE: Marijana ima cerebralnu paralizu i trčaće na Beogradskom maratonu! (FOTO GALERIJA)

Istinski spektakl biće višen na ulicama Beograda u nedelju. Glavni grad Srbije biće domaćin 36. po redu Beogradskog maratona.

Na startu trke u nedelju, u 9.00 časova ispred crkve Svetog Marka biće preko 10.000 atletičara u maratonskoj, polumaratonskoj i trci na 10 kilometara.

Očekuje se dolazak preko 2.000 takmičara iz inostranstva, a svoje predstavnike imaće čak 64 zemlje sveta.

Beogradski maraton od ostalih svetskih manifestacija izdvajaju različitosti i rariteti, zbog čega je unikatan i zanimljiv. Ove godine učesnik maratona u Beogradu biće Marijana Avgoustakis, devojka koja ima cerebralnu paralizu od rođenja.

Svet je ugledala 2004. godine, majka joj je iz Srbije, otac iz Grčke. Živi sa roditeljima na ostrvu Krit. Učestvovala je dva puta na maratonu u Atini, govori tri jezika.

U Beograd gde učestvuje prvi put, stigla je sa timom od osmoro ljudi. Oni će gurati specijalno napravljena kolica za maratonske trke u kojima će biti Marijana. Kada bude došla pred cilj, Marijana će prošetati nekoliko metara, što radi na svakom maratonu na kojem učestvuje.

Direktor Beogradskog maratona Darko Habuš očekuje napad na rekord staze.

Imaćemo 25 elitnih trkača, koji imaju vremena ispod 2:10,54 sati koliko je rekord Beogradskog maratona. Lepo vreme i visoka temperatura koji se očekuju u nedelju neće im ići na ruku, ali se i pored toga nadamo novom najboljem rezultatu na stazi dugoj 42,195 kilometara. Sve radimo da podignemo kvalitet doga|aja i zadovoljstvo učesnika – rekao je Habuš i nastavio:

Učili smo od najboljih maratona na svetu i zato nam je bezbednost učesnika na prvom mestu. Kako bismo rasteretili Urgentni centar imaćemo medicinsko zbrinjavanje na samoj stazi, dve poljske bolnice i 15 saniteta. Nadamo se da neće imati mnogo posla.

Posle 28 godina Beogradski maraton biće direktno prenošen. Realizaciju ovog poduhvata na sebe je preuzela televizija Arena sport. Biće zatvoreni određeni delovi grada i ulice.

Za porodice i rekreativce u 10.00 časova u nedelju starovaće “Trka zadovoljstva” na stazi od 2,3 kilometara u kojoj mogu da učestvuju svi Beograđani, ali i njihovi gosti. Bilo da je istrče ili da prošetaju.

PROČITAJTE VIŠE:

VUKOMAN(62) PREPEŠAČIO VIŠE OD 20 HILJADA KILOMETARA: Učestvuje na maratonima, vozi bicikl i oseća se kao mladić! (VIDEO)

NOVI PROBLEMI ZA BRAJANA VOLŠA: Pored suđenja za Anino ubistvo, sudi mu se i za ovo! (FOTO)

JOŠ MALO DO CILJA: Čudesni Jokić na putu da obori NBA rekord! (FOTO)

Izvor: Kurir
Foto: Privatna arhiva/ Kurir

YOU MAY LIKE

"NIJE BIO TAKAV, PROMENIO SE U PUBERTETU": Ispovest majke dečaka koji je izvršio masakr u školi!
PODRŠKA IZ PARIZA: Francuska teniserka igra u patikama sa srpskom trobojkom i hramom Svetog Save! (FOTO)
"DEPORTUJTE GA, NIJE GA BRIGA": Britanac napisao šokantan tekst o Novaku Đokoviću i Kosmetu!
MLADI SRBIN NA TRAGU VELIKOG IZUMA: Vidak je doktorand i dobitnik nagrade "Mihajlo Pupin", njegov trojanski konj mogao bi biti lek za rak! (FOTO)
OGLASIO SE ROLAN GAROS: Evo da li će Nole biti kažnjen zbog poruke "Kosovo je srce Srbije"!
RODIO SE KAO SULEJMAN, SADA JE DUŠAN: Nisam prešao u pravoslavlje, samo sam mu se vratio!
MESTO GDE JE BOG ŽIV: Patrijarh Pavle pre 30 godina spasao srpski manastir u Americi, danas u njega po lek dolaze oboleli od kancera! (FOTO GALERIJA)
NAJBOLJE PRISILNO SLETANJE U ISTORIJI: Pad bez ijedne žrtve! (VIDEO)